pod pokroviteljstvom općine vinica

U arboretumu Opeka organizira se terenska radionica na temu biološke raznolikosti faune i flore

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.06.2019. 11:05

Zadnja izmjena: 05.06.2019. 11:15

U petak, 7. lipnja od 9 – 10 sati, pod pokroviteljstvom Općine Vinica, u arboretumu Opeka organizirat će se terenska radionica na temu biološke raznolikosti faune i flore.

Na radionici će sudjelovati djeca predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta te mladi srednjoškolci kako bi osvijestili važnost očuvanja prirodne i kulturne baštine koja nas okružuje. Ovogodišnjem izdanju manifestacije Susret u vrtovima /Rendez-vous aux jardins s temom „Životinje u vrtovima“ pridružila se po drugi put i Hrvatska.

Ministarstvo kulture u suradnji s konzervatorskim odjelima u Varaždinu i Sisku pripremilo je događanja namijenjena djeci, mladima i široj zainteresiranoj javnosti u arboretumu Opeka u Marčanu te parku Opatovina u Topuskom.

Pozivaju se ujedno i svi zainteresirani da se priključe i sudjeluju u organiziranim stručnim i edukativnim obilascima kojima se želi potaknuti da se obrati više pozornosti na prostor oko sebe, na usku povezanost između ljudi i prirode te da se uživa u ljepoti oblikovanih prostora. Isto tako, ovom prigodom podiže svijest o zaštiti i očuvanju ove vrste kulturne baštine osobito kod djece i mladih te o važnosti obnove vrtova kao i nužnosti stručne edukacije te prijenosa znanja.

 

Komentari