predavanje tihane šafran

U četvrtak na FOI-u možete saznati sve o razmjeni studenata i ljetnim poslovima u Americi

Objavljeno: 20.01.2017. 18:14

Sljedećeg tjedna će na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike, Tihana Šafran održati zanimljivu prezentaciju, a koja se odnosi na programe uz koje studenti i svi mladi mogu kroz rad u Americi dobiti vrijedna životna iskustva.

Jedan program, Camp Counselors omogućava studentima ili mladima koji su zaposleni ili volontiraju, od 18-29 godina, da se zaposle u ljetnom kapu i iskuse pravu američku kulturu. Radi se između 9-11 tjedana, a po isteku ugovora, može se putovati po Americi u razdoblju do mjesec dana.

Drugi program, Work experience omogućava studentima do 29 godina starosti da rade na sezonskim poslovima tijekom ljetnih sveučilišnih praznika.

Obuhvaća period od maksimalno 4 mjeseca, od lipnja do listopada s uključenim periodom putovanja. Najčešće se radi o sezonskim poslovima u ugostiteljstvu, nacionalnom ili zabavnom parku, trgovinama i sl. 

Tihana Šafran je ljeto 2014. i 2016. godine provela radeći u Americi u sklopu Work experience programa koji omogućava studentima da provedu ljeto u Americi radeći razne sezonske poslove, a potom je provela i dva ljeta u Cape Mayu, New Jersey radeći tri mjeseca te je iskoristila i zadnjih mjesec dana da proputuje po Americi, ali i do Portorika i Meksika.

Uz rad u Americi, Tihana je sudjelovala i u razmjeni i stručnoj praksi u Španjolskoj te svojim primjerom želi potaknuti i ostale na bilo kakav oblik studentske razmjene i da kvalitetno iskoriste svoje slobodno vrijeme.

Tihana je Area Representativ CCUSA međunarodne organizacije koja pruža razne radne programe za mlade, a predavanje će se održati u dvorani broj 3, na drugom katu s početkom u 11 sati. 

Sve detaljnije informacije o programima dostupne su na internet adresi organizacije CCUSA ili na Facebook stranici.

 

 

 

 

Komentari