varijacije

U Galerijskom centru Varaždin ovog četvrtka pogledajte izložbu Katarine Fabijanić

Objavljeno: 01.08.2017. 09:06

Zadnja izmjena: 01.08.2017. 09:06

U četvrtak 3.kolovoza s početkom u 19 sati u Galerijskom centru Varaždin (Uska 7) otvara se izložba Katarine Fabijanić pod nazivom "Varijacije".

Katarina Fabijanić rođena je 1989. godine u Sisku. Nakon završene Gimnazije Sisak (opći smjer) upisuje preddiplomski Sveučilišni studij Grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Diplomirala je 2012. g. u klasi prof. Roberta Šimraka. 2013. godine postaje članica HDLU-a. Iste godine dodijeljena joj je nagrada za inventivnost u grafici u sklopu VI međunarodnog grafičkog bijenala u Splitu. Osim likovnog stvaralaštva bavi se pedagoškim radom i ilustriranjem. Trenutno živi i radi u Zaprešiću.

Katarina Fabijanić pripada malobrojnom fondu mladih hrvatskih suvremenih umjetnika koji se dosljedno bave geometrijskom apstrakcijom. Osnovno je polazište u procesu konstruiranja njezinih radova metodički egzaktan, gotovo industrijski postupak kombiniranja primarnih elemenata likovnog jezika - boje, linije i plohe - tako da sačinjavaju čiste, minimalističke kompozicije/znakove. Autoričini interesi usmjereni su na istraživanje mogućnosti da se pomoću tih primarnih elemenata, slično kao i u komponiranju glazbe, izrazi niz međusobno koherentnih varijacija. (iz predgovora Mirka Škoca).

Komentari