u spomen ženi velikog srca

U HNK u sklopu Tjedna Helen Keller odati će se počast preminuloj Nevenki Kolarić

Objavljeno: 09.06.2017. 12:15

Zadnja izmjena: 09.06.2017. 12:17

Foto: facebook

Smotra Helen Keller tradicionalno se održava svake godine u Varaždinu, Zagrebu, Osijeku i Splitu, a radi se o kulturnoj, edukativnoj i zabavnoj manifestaciji koja prije svega ima za cilj promociju hrvatskog znakovnog jezika i kulture gluhoslijepih i gluhih osoba u svrhu postizanja inkluzije gluhoslijepih i gluhih osoba u naše društvo.

Povodom Tjedna Helen Keller, međunarodnog tjedna svjesnosti o gluhosljepoći, u ponedjeljak, 26. lipnja s početkom u 18 sati, na prostoru Velike scene Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, održati će se treća Smotra Helen Keller. Smotra je specifična po tome što se radi o jedinstvenoj manifestaciji u kojoj jednako mogu uživati gluhoslijepe, gluhe i čujuće osobe. Na Smotri Helen Keller će i ove godine tradicionalno sudjelovati polaznici Tečaja hrvatskog znakovnog jezika u Varaždinu i studenti Učiteljskog fakulteta u Čakovcu, a pridružit će im se gluhoslijepe osobe i volonteri iz Udruge gluhoslijepih osoba Varaždinske županije te ostalih lokalnih udruga.

Ovogodišnja Smotra biti će u znaku odavanja počasti preminuloj Nevenki Kolarić, prvoj predsjednici Udruge gluhoslijepih osoba Varaždinske županije koja je ustrajala u borbi za prava svih gluhoslijepih osoba. 

Komentari