srijeda, 10. kolovoza

U kinu Galerija pogledajte filmove čiji su autori djeca i mladi, članovi VANIME

Objavljeno: 08.08.2016. 19:23

Godišnja produkcija Filmsko-kreativnog studija VANIMA nastala tijekom školske godine 2015./2016., kao i filmovi nastali tijekom 12. Ljetnih filmskih radionica, bit će prikazani  u srijedu, u kinu Galerija s početkom u 18 sati.

Javnosti će biti prikazano ukupno 16 animiranih filmova čiji su autori djeca i mladi, članovi VANIME, a iz prošlogodišnje produkcije čak je devet naslova ušlo u natjecateljski program 54. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece koja se održava u Makarskoj od 5. do 8. listopada.

Program će upotpuniti i dva naslova nastala tijekom 12. Ljetnih filmskih radionica –animirani film „Lice od skice“ i igrani film „Premijera“. Besplatne radionice, na kojima je sudjelovalo tridesetak polaznika u dobi od 7 do 15 godina, održavale su se od 27. lipnja do 1.srpnja.

Polaznici radionice animiranog filma su pod vodstvom VANIMAtora Dubravke Kalinić-Lebinec i Hrvoja Seleca savladali filmsku terminologiju i osnove fotografiranja, crtanja, animiranja i tehničke obrade. Oni stariji, polaznici radionice igranog filma, naučili su izrađivati filmske maske, scenarij, ali i osnove glume, snimanja i montaže. Voditelji radionice igranog filma bili su Denis Ostrošić iz Medijske družine „Bapatuljak“ iz Slatine i Velimir Rogina iz VANIME.

Ulaz na ovu jedinstvenu filmsku večer s početkom u 18 sati na adresi Gajeva 1 je besplatan.

Komentari