Čuvajući spomen na poginule branitelje s područja Grada Lepoglave, udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava, uz potporu Grada Lepoglave, organizira 7. srpnja u Lepoglavi memorijalni turnir.

Riječ je o Memorijalnom sportskom turniru za poginule branitelje s područja Grada Lepoglave koji će ove godine doživjeti svoje drugo izdanje. Na turniru će nastupiti članovi i ekipe braniteljskih udruga koji će sudjelovanjem na turniru odati počast i čuvati spomen na 12-oricu poginulih hrvatskih vitezova s područja Grada Lepoglave. Turnir će se održati u Gradskom parku u Lepoglavi.

Prije samog početka natjecanja zakazanog za 10 sati, u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, s početkom u 8 sati, bit će služena misa za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje. Nakon misnog slavlja, u 9 sati, kod spomen obilježja 12-orici poginulih branitelja s područja Grada Lepoglave, u Parku hrvatskih branitelja, bit će položen vijenac i upaljenje svijeće. Turnir će biti otvoren u 10 sati nakon čega slijede sportska natjecanja u stolnom tenisu, visećoj kuglani, Beli, šahu, gađanju zračnom puškom, pikadu i povlačenju užeta. Najuspješnijima će biti dodijeljena priznanja, a svim sudionicima turnira zahvalnice.

Komentari

02.07.2019. 10:23h Zadnja izmjena: 02.07.2019. 10:26