organiziraju grebengradski streličari

U Ljubeščici se za vikend održava Državno dvoransko prvenstvo u streličarstvu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.03.2018. 13:48

Zadnja izmjena: 07.03.2018. 13:48

Pred streličarkama i streličarima je najvažniji nastup dvoranske sezone, nastup na Državnom dvoranskom prvenstvu koje se ovaj vikend (10. i 11.ožujka ) održava u sportskoj dvorani u Ljubešćici.

U subotu i nedjelju nastupit će dvjestotinjak najboljih streličarki i streličara u starijim dobnim kategorijama. Povjeravanje organizacije ovog zahtjevnog natjecanja od strane Hrvatskog streličarskog saveza, Grebengradskim streličarima, pokazatelj je dosadašnje kvalitete organiziranja streličarskih turnira u kojem je klub iskazao visoke organizatorske standarde. Također, ovo je i priznanje za deset godina uspješnog postojanja ovog kluba čiji su članovi ostavili svoj trag kao kvalitetni natjecatelji.

Natjecanja oba dana počinju u 10 sati kvalifikacijskim nadmetanjima, a u 14 sati počinju pojedinačne borbe. Za medalje se natječu kadeti, juniori, seniori i veterani.U subotu nastupaju streličarke i streličari u zakrivljenom luku (olimpik), standardnom i instiktivnom luku, dok će u nedjelju gađati iz složenog, golog i dugog luka. Udaljenost od linije gađanja do meta iznosi 18 metara za sve vrste lukova i starosne kategorije.

Komentari