U Ludbregu otvoren Cinkuš adventski - radost darivanja

Objavljeno: 22.12.2010. 12:43

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Na Trgu Svetog Trojstva u Ludbregu jučer je otvoren Božićni sajam pod nazivom "Cinkuš adventski – radost darivanja".

Sajam su prigodnim programom otvorili mališani iz Gradskog dječjeg vrtića"Radost", a zatim je predstavu "Skupimo se oko bora, Djed Mraz nam doći mora" izvela skupina "Šareni svijet".

Da nitko s otvorenja ne ode gladan pobrinuli su se članovi Ribolovnog durštva Ludbreg koji su pripremili pastrve na žaru i riblji paprikaš. Posjetitelji su mogli kušati i besplatne pekarske proizvode ludbreške pekare „Kaj.“

Članovi udruge „Črni maček ludbreški“ kuhali su vino koje se prodavalo po promotivnoj cijeni. U Centar svijeta stigli su i „Pingvini“ koji su najmlađim posjetiteljima dijelili prigodne kape i slatkiše.

Na štandovima se nude prigodni proizvodi obrtnika poput meda, rukom izrađenih božićnih ukrasa, licitarskih srca, božićnih skulptura i aranžmana i slično.

Za ovu su priliku na Trgu Svetog Trojstva postavljeni i plinski grijači tako da ni zimske temperature ne mogu ugroziti održavanje manifestacije.

Sutra će na Božićnom sajmu nastupiti djeca iz dječjih vrtića „Iskrica“ i „Smjehuljica". Božićne pjesme izvodit će zbor župe Presvetog Trojstva, a skupina „Šareni svijet“ izvest će predstavu pod nazivom „Mama, tata, braco, seka – svatko od nas Božić čeka".

Ludbreg neće zaobići ni Djed Mraz, a za najmlađe su i ovog puta pripremljena razna iznenađenja. Ludbreški izviđači zaduženi su za Betlehemsko svjetlo koje će posjetitelji moći ponijeti i kućama.

Za ukusne delicije pobrinut će se članovi Lovačkog društva „Srnjak“ koji će pripremiti paprikaš.

U večernjim satima, u 19 sati, u dvorani Pučkog otvorenog učilišta, koncert će održati Puhački orkestar grada Ludbrega.


Iva Havaić / Ludbreg.biz

Komentari