Dvanaest ekipa na ovogodišnjim igrama

U nedjelju na Seoskim igrama starih sportova u Salinovcu oko 500 natjecatelja - evo programa

Objavljeno: 05.08.2016. 11:58

Zadnja izmjena: 05.08.2016. 11:59

Foto: Arhiva

Oko 500 natjecatelja u dvanaest ekipa potvrdilo je sudjelovanje na ovogodišnjim 32. Seoskim igrama starih sportova u Salinovcu. Igre će se održati u nedjelju, 7. kolovoza, od 9 sati.

Započet će mimohodom svih sudionika i službenim otvaranjem igara uz pozdravne riječi predstavnika domaćina i organizatora – DŠR-a Salinovec te tradicionalnih pokrovitelja Seoskih igara – Grada Ivanca i Varaždinske županije, koji njihovo održavanje i novčano podupiru.

Početak natjecanja je u 9:30 sati, a nadmetanja će potrajati tijekom cijelog prijepodneva i poslijepodneva uz pauzu za ručak. Natjecatelji će svoje snage, brzinu i spretnost odmjeriti u trinaest disciplina - u hodanju na štakama, trčanju u vreći i penjanju uz stup, skakanju s mjesta, u vožnji živih tački, sastavljanju pluga, u potezanju štapom i nošenju košare na glavi, u bikovanju, bacanju kamena s ramena i potezanju užetom u muškoj i ženskoj konkurenciji. Trud i zalaganje ekipa bodovat će se i nastupom pratećih seoskih bendova i njihovom izvedbom odabranih skladbi.

Tijekom cjelodnevnih nadmetanja posjetitelji će moći uživati i u pratećoj ponudi - u prezentaciji starih obrta i u tradicionalnom večernjem zabavnom programu. Svečanost proglašenja rezultata i zatvaranja igara odvijat će se na središnjoj bini od 17:30 do 19 sati.

Komentari