od 22.3-18.4

U petak počinju Rabuzinovi dani koji će ove godine ponuditi svojevrsno iznenađenje

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.03.2019. 08:48

Zadnja izmjena: 19.03.2019. 08:51

Ovogodišnji 4. Rabuzinovi dani, koji počinju u petak 22.3. i traju sve do 18.4.
ponudit će svojevrsno iznenađenje. Gdje i kako je počeo, kao i kako se Ivan Rabuzin kao umjetnik razvijao, moći ćete vidjeti na izložbi „ Nepoznate slike Ivana Rabuzina“ koja se otvara u petak 22.3.u 18:00 sati
 u holu Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ Novi Marof.

Za odabir radova i postav izložbe zaslužna je dugogodišnja muzejska savjetnica Mirjana
Dučakijević, koja je kroz svoj radni vijek i osobno surađivala s Ivanom Rabuzinom. Izložba će biti otvorena do četvrtka 18.4.2019., a razgledati se može u radno vrijeme Centra. Kako je svestran Ivan Rabuzin bio, pokazat će postav slika i pjesama u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice Novi Maro iz njihove bogate zavičajne zbirke, dok će za ljubitelje poezije biti upriličena večer čitanja njegovih pjesama.

O Ivanu Rabuzinu se tijekom njegova života, a i nakon njega mnogo pisalo i govorilo, stoga će ljubitelje umjetnosti zasigurno zainteresirati stručno predavanje koje će se održati u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ . Kao i svake godine veliku znatiželju ljudi pobuđuje kuća/galerija Ivana Rabuzina u Ključu,  stoga se i ove godine organizira posjet, uz prethodnu najavu u Turističkoj zajednici grada Novog Marofa, dok će Ivana Gabričević, prof. likovne kulture u OŠ Novi Marof, u dvije slikarske radionice upoznati zainteresirane s tehnikama olovka/ugljen i tempera.

Ukoliko vremenske prilike dozvole, u petak, povodom otvorenja izložbe, posjetioci će moći vidjeti i balon na vrući zrak Varaždinske županije, oslikanog motivom slike Ivana Rabuzina „Svečanost cvijeća“.  Organizatori 4. Rabuzinovih dana su Pučko otvoreno učilište Novi Marof, Turistička zajednica Grada Novog Marofa i Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof u suradnji s Rabuzinovom obitelji.

Komentari