scenski spektakl

U prodaji ulaznice za mjuzikl ''Prošlih 5 godina'' koji će igrati u kazalištu u Varaždinu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.01.2018. 15:38

Zadnja izmjena: 16.01.2018. 15:38

Hrvatska premijera mjuzikla '' Prošlih 5 godina'' očekuje se 9. veljače u 19,30 sati na Velikoj sceni HNK u Varaždinu, a ulaznice za prve reprize su već u prodaji. Režiju potpisuje mlada i talentirana Lea Anastazija Fleger, dirigent je Stjepan Vuger, a u predstavi nastupaju Hana Hegedušić, Igor Barberić/ Ivan Čuić. 

Prošlih 5 godina intiman je, komorni mjuzikl pun nabijenih emocija, humora i odlične glazbe. Zanimljiva je činjenica da cijelu dramsku radnju nose samo dva lica. Cathy i Jamie. Songovi prate priču o pet godina njihova života, njihove veze od samog početka (prvog izlaska) do kraja braka.

Dramska struktura mjuzikla iznimno je zanimljiva. Cathy i Jamie paralelno pričaju svoju ljubavnu priču. Oni zajedno stvaraju sliku o povijesti veze koja je prerasla u brak.  Jamie priča priču kronološki, od upoznavanja do raspada braka, dok Cathy to čini obrnuto, od kraja prema početku. Njihove priče vremenski se preklope na sredini, na činu vjenčanja.

U mjuziklu se pojavljuju razni glazbeni žanrovi. Ovisno o emociji te događajima u songovima izmjenjuju se pop, rock, jazz, latino, klezmer te klasična glazba. Songovi su pjevni i svi će ih pjevušiti na izlasku iz kazališta. Glumce- pjevače prati bend od šest glazbenika. Klavir, violina, gitara, dva violončela i bass.

Ulaznice za reprize su u prodaji na blagajni Kazališta.

Komentari