u kapelici dvorca Batthyany

U sklopu programa „Ludbreg petkom” publici će se predstaviti Komorni trio Crisóstomo

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.08.2020. 13:06

Zadnja izmjena: 20.08.2020. 13:08

U sklopu programa „Ludbreg petkom” ludbreškoj publici predstavit će se Komorni trio Crisóstomo.

Predvodi ga poznati glazbenik i violinist Krešimir Marmilić, a uz njega trio čine Biserka Krčelić (harfa) i Matija Štajcar (violončelo). Koncert će biti održan 28. kolovoza u kapelici dvorca Batthyany s početkom u 19:30 sati. Ulaz je slobodan, a koncert se održava uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Komorni trio Crisóstomo istaknuo se koncertima ljetnih festivala i nametnuo kao nesvakidašnji sastav glazbenika izuzetno bogatih iskustvom u izvođenju komorne glazbe. Čine ga glazbenici čija suradnja traje godinama u više sastava, objedinjeni u ansamblu Crisostomo, svojim su nastupima donijeli programsko osvježenje na našu koncertnu scenu te ih publika redovito ispraća ushićenjem i odobravanjem. Zagreb, Rab, Rovinj, Poreč, Labin, Pazin, Biograd, Tisno, Županja, Murter,.., tek su neka od mjesta gdje je Crisostomo ostvario izvrstan prijem publike.

Crisóstomo, osim djela pisanih u originalu i u obliku obrada za njihov sastav, pažnju posvećuje i hrvatskim autorima koje često izvodi na svojim koncertima.

Komentari