bogati program..

U sklopu prvomajske proslave organizira se stručni obilazak utvrde Grebengrad

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.04.2018. 08:59

Zadnja izmjena: 30.04.2018. 08:59

U sklopu prvomajske proslave Praznika rada na Grebengradu u organizaciji PD Grebengrad i obilježavanja vojno redarstvene akcije Bljesak, a želeći iskoristiti mnoštvo posjetioca - Turistička zajednica Grada Novog Marofa organizira stručni obilazak utvrde Grebengrad.

Magistar arheologije Karlo Ivanek, u dva će termina zainteresiranima ispričati priču o nastanku jedne od najvećih utvrda sjeverozapadne Hrvatske. Kako i kada je sagrađena, kako se na njoj živjelo, koji su joj bili vlasnici i mnoštvo drugih zanimljivosti, moći ćete čuti u 11.00 sati, a onda i sljedećem terminu od  13.00.

Okupljanje zainteresiranih biti će kod izvora ispod planinarskog doma. Tako ćete uz mnoštvo zabave i rekreacije koja se nudi za 1.maj na Grebengradu, moći čuti i jednu povijesnu priču. Utvrda je još uvijek pod obnovom i u neke dijelove utvrde, zbog sigurnosti, se ne može ući.  

Put prema Grebengradu može vam upotpuniti i posjet Etno parku Greben u kojem kao da je stalo vrijeme. Moći ćete vidjeti etnološku zbirku, prekrasan okoliš, i malo predahnuti na putu za dalje. 

Komentari