preporuča ministarstvo

U srijedu će se u Kulturnom centru 'Ivan Rabuzin' predstaviti knjiga 'Droga, ovisnost i nasilje'

Objavljeno: 21.01.2017. 20:11

Zadnja izmjena: 21.01.2017. 20:23

Foto: Grad Novi Marof

Kriminalist Dubravko Klarić u srijedu, u 12 sati, će u Kulturnom centru "Ivan Rabuzin" u Novom Marofu predstaviti knjigu "Droga, ovisnost i nasilje".

Dubravko Klarić, savjetnik je u Uredu za suzbijanje zloporabe droge Vlade Republike Hrvatske, kao i član Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Zagrebačke županije, te je ujedno i jedan od najboljih poznavatelja situacije na području kriminologije i zlouporabe droga u Hrvatskoj.

Knjiga u užem smislu povezuje brojne ovisnosti, poput prekomjernog pijenja alkohola ili patološkog kockanja, ali i modernih ovisnosti, poput one o Internetu, mobitelu ili društvenim mrežama, s najvećim naglaskom na droge.

Knjiga ima preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i namijenjena je prvenstveno roditeljima, prosvjetnim djelatnicima, stručnim suradnicima, socijalnim radnicima, pedagozima i drugim strukovnim profilima koji se pojavljuju kao važni čimbenici u odgoju, socijalizaciji, pravilnom usmjeravanju, izgradnji i učenju životnih vještina, djece i mladih.

 

Komentari