u 11 sati

U subotu će se na Korzu održati prosvjed ''ŽENA HRABROST - NE MORAŠ TRPJETI NASILJE, PRIJAVI ZLOSTAVLJAČA!''

Piše: eVaraždin

Objavljeno: 17.09.2020. 14:45

Zadnja izmjena: 17.09.2020. 14:46

U subotu, 19. rujna 2020. u 11 sati će se na Trgu kralja Tomislava u Varaždinu održati prosvjed pod imenom ''ŽENA HRABROST - NE MORAŠ TRPJETI NASILJE, PRIJAVI ZLOSTAVLJAČA!''

- Njime želimo javno, jasno, glasno i solidarno dati podršku svim ženama koje su žrtve fizičkog, seksualnog, emocionalnog ili bilo kojeg drugog oblika nasilja te ih ohrabriti da nasilje prijave, potraže pomoć i zaštite sebe i svoje ljudsko dostojanstvo - poručuju iz organizacije. 

Prosvjed ŽENA HRABROST pružit će glas i ruku podrške ne samo hrabrim ženama koje su istupile u ovom slučaju nego i svim onima koje trpe ili su trpjele nasilje i zlostavljanje bilo koje vrste, ali se do sada još nisu usudile i ohrabrile o njemu progovoriti, zlostavljače i nasilnike prokazati i od institucija zahtijevati djelovanje.

Podršku prosvjedu ŽENA HRABROST dali su CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje u ime kojeg će govoriti Sanja Cesar, koordinatorica CESI i voditeljica programa Spol, rod i seksualna prava, Ženska soba – Centar za seksualna prava i Platforma za reproduktivno pravo.

Prema uputama Stožera civilne zaštite grada Varaždina OBAVEZNO je pridržavanje epidemioloških mjera:

- evidencija sudionika (ime prezime i broj telefona) obavljat će se na tri mjesta na Korzu

- mjerenje temperature

- fizički razmak od najmanje 1 metra

- dezinfekcijska sredstva bit će smještena na mjestima evidencije sudionika i kod redara

 

 

Komentari