''Cigle Svete Elizabete''

U varaždinskom kazalištu u subotu premijera kajkavske komedije

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.10.2020. 10:34

Zadnja izmjena: 09.10.2020. 16:12

U subotu, 17. listopada s početkom u 19,30 sati na Velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu održat će se premijera kajkavske komedije ''Cigle Svete Elizabete'' prema tekstu Vida Baloga u režiji Krešimira Dolenčića.

Predstavu su njeni autori nazvali veselim igrokazom o koječemu, a bit tog veselog scenskog prikazanja je, duhovito i s velikom simpatijom, pokazati sve prednosti i nedostatke naših regija, od slikovitog Zagorja, bogate Slavonije do tople Dalmacije.
Kroz priču o osamsto godina starom zidu koji je seljaku Ivanu Lončaru izvor mnogih komunikacijskih problema Vid Balog i Goran Vrbanić provlače velike teme (internet, uzgoj nojeva, europske integracije i međunarodna politika…) s kojima se svakodnevno susrećemo i koje nas muče.

Junaci predstave svoje probleme rješavaju na njima svojstven način. Lokalna vlast na čelu koje je Marton Nagy nastoji spriječiti Lončara u rušenju zida zbog očuvanja dobrih odnosa s Mađarskom. Situacija se dodatno zapetlja kada u mjesto dolazi Dalmatinac Jure čija je kćerka trudna s Lončarevim sinom. Rasplet situacije je veseo, zabavan, duhovit i razigran onako kako to priliči najboljim ostvarenjima pučkoga kazališta. 

Reprize su na rasporedu 18. listopada i 30. listopada u 19,30 sati. Ulaznice su u prodaji na blagajni Kazališta. Informacije i rezervacije: 042 200 250

NAPOMENA: svi programi u HNK u Varaždinu održavaju se prema epidemiološkim preporukama HZJZ i Stožera Civilne Zaštite.

Komentari