brend naše županije

U subotu će se u atriju Županijske palače održati velika izložba bučinih ulja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.05.2018. 10:28

Zadnja izmjena: 21.05.2018. 10:55

Na današnjoj konferenciji za medije, župan Radimir Čačić, zamjenica predsjednika Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević, dožupanTomislav Paljak i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Dragutin Vincek najavili su 1.Međunarodnu izložba bučinih ulja Alpe- Adria i 8. Izložbu bučinih ulja Sjeverozapadne Hrvatske.

Izložba će se održati u subotu 26. svibnja s početkom u 10 sati u atriju Županijske palača, a uz degustaciju i ocjenjivanje ulja, od 9 sati će se ispred palače Varaždinske županije i prodavati bučina ulja.

Varaždinska županija uz Međimursku županiju, Krapinsko zagorsku, Zagrebačku županiju te Grad Zagreb organizira 8. Izložbu bučinog ulja Sjeverozapadne Hrvatske na kojoj će se ocjenjivati rafinirana i nerafinirana bučina ulja. Ove godine cilj je bio uključiti i izlagače iz inozemstva, pogotovo iz država s kojima Varaždinska županija dijeli sličnu kulturnu povijest (Slovenija, Austrija, Mađarska), dakle država alpsko-jadranskog područja, te će se uz postojeću hrvatsku organizirati i 1. Međunarodna izložba bučinog ulja ALPE-ADRIA.

- Mi smo kao Županije financirali ne samo izložbu nego dizajn i nabavu boca za naše varaždinsko ulje i sve ostale aktivnosti i pretpostavka za sav naš napor je da uspijemo standardizirati i naše ulje učiniti prepoznatljivim - istaknuo je župan Čačić.

Natalija Martinčević napomenula je pak kako se varaždinsko bučino ulje želi brendirati kao popularni naše županije te kako su u sklopu toga i promovirali kuharicu bučinog ulja, ali i u restoranu organizirali aktivnost ''Okus varaždinskog kraja'' - odnosno, ponudu jela od bučinog ulja.

 

 

 

 

 

Komentari