vikend u toplicama

U Toplicama ovog vikenda očekuje vas Dinamo, 'Gazde', biciklijada, skulpture od slame - evo programa

Objavljeno: 12.07.2018. 08:54

Zadnja izmjena: 12.07.2018. 09:13

Stanovnike Varaždinskih Toplica, a i sve one koji se odluče put Toplice ovaj vikend očekuje bogati sportsko-zabavni program.

50. godina 'Poleta' 

Tako će se u Tuhovcu u subotu i nedjelju, 14. i 15. srpnja održati dvodnevno obilježavanje 50. godišnjice Športskog nogometnog kluba Polet koju će zaokružiti prijateljska nogometne utakmice između domaćina i prve momčad zagrebačkog Dinama, dok su večernji sati rezervirani za koncert Fenomen banda.

Nedjeljni program na Poletovom travnjaku počinje od 14 sati, kada će se odigrati tri prigodne nogometne utakmice domaćina i njihovih gostiju. Pioniri će igrati protiv vršnjaka Dinama iz Vrbanovca, juniori protiv Novakovca, dok veterani dočekuju momčad Mladosti iz Fažane. Tijekom cijelog dana okupljene će zabavljati Faringaši, dok od 21 sat na glavnu pozornicu izlaze popularne Gazde. Svi programi su besplatni za posjetitelje, a domaćini su se pobrinuli za bogatu ponudu hrane i pića. Naravno, od izuzetne je važnosti napomenuti da će u sklopu cijele proslave na igralištu NK Poleta na velikom video zidu pod šatorom biti organiziran izravni prijenos završne utakmice Hrvatska - Francuska. 

Lajk za bajk 2018

Toplička udruga mladih je domaćin 7. topličke biciklijade, koja će se održati u subotu, a kao i prethodnih godina okupljanje je na Trgu Republike Hrvatske od 9 sati, dok je planirani start u 10:30 sati. Cilj 7. biciklijade bit će u Ulici nad zidom, nakon čega se nastavlja zabavni program do kasnih sati uz nastupe DJ-a i bogatu ugostiteljsku ponudu.

Duljina biciklističke rute je 33 kilometara i ne vozi se po makadamu. Kotizacija iznosi 30 kuna u što je uključeno majica biciklijade, piće na startu i hrana na cilju.

Eko etno vikend u Grešćevini - Biserna Dolina

Veselo će biti i u Grešćevini na Eko etno vikendu kojeg organizira Udruga „Biserna dolina“. Okupljanje je zakazano za subotu u 15 sati. U 16 sati konjskim zapregama sudionici svečanosti odlaze na njivu, gdje će biti održan prikaz žetve raži. Posjetitelji će moći vidjeti i izradu šopa, dok je od 19 sati zajednička seoska večera i ples pod zvijezdama.

Nedjelja je pak rezervirana za natjecanje ekipa u pripremi kotlovine uz živu glazbu i goste iznenađenja. Tijekom oba dana održavat će se cjelodnevna „Slama Land Art“ radionica, igre za djecu na slami, demonstracije izrade konja i feniksa od slame...

Komentari