Adaptacija romana Marka Twaina

U varaždinskom HNK predstava Kraljević i prosjak u režiji Dubravka Torjanca

Objavljeno: 02.04.2016. 17:31

Foto: HNK Varaždin

U utorak, 5. travnja u 10 sati za građanstvo Dječja i lutkarska scena HNK u Varaždinu izvest će na Velikoj sceni predstavu Kraljević i prosjak, adaptaciju romana američkog klasika Marka Twaina u režiji Dubravka Torjanca.

U dinamičnoj igri četvero glumca (Filip Eldan, Nikša Eldan, Mirjana Sinožić i Zdenko Brlek) interpretiraju dvadesetak različitih uloga, a dodatni šarm predstavi daju songovi (tekstovi Vesne Kosec-Torjanac, glazba Dragutin Novaković Šarli). Scenograf i kostimograf je Ivan Duić, a autor dramatizacije i redatelj Dubravko Torjanac. Predstava je premijerno izvedena 9. veljače 2014.

Istoimena predstava praizvedena je 1995. godine i u dvadeset godina postojanja Dječje i lutkarske scene najizvođenija je predstava za djecu s čak 133 izvedbe. Kraljević i prosjak priča je o dvojici dječaka, kraljeviću Edwardu i Tomu, neželjenom sinu siromašnog skitnice. Zbog sličnosti, igrom slučaja, prosjak Tom nađe se na engleskom dvoru, a kraljević na smetlištu. Priča o zamjeni društvenih uloga, pri čemu se ne mijenja čovjekov karakter i srce, puna je plemenitih pouka.

Komentari