otvorenje u hnk

U Varaždinu će se u subotu održati 13.susret gradova i općina prijatelja djece

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.06.2019. 10:09

Zadnja izmjena: 05.06.2019. 10:14

U Varaždinu će se u subotu, 8.lipnja održati 13.susret gradova i općina prijatelja djece, a na susretu će sudjelovati djeca i odrasli iz 30-tak gradova i općina koje nose ovaj prestižni status - najavljeno je na današnjoj konfrenciji za medije u Gradskoj vijećnici.

Svečano otvaranje susreta je u 10 sati u HNK Varaždin, a teme koje će se predstaviti su ''Gradovi i općine kao pokretači razvoja'' i ''Ekologija i održivi razvoj''. Za odrasle sudionike održat će se panel u kojem će djeca i odrasli predstaviti ekološke projekte i projekte globalnih ciljeva za održivi razvoj koje provode u svojim sredinama, dok će djeca sudionici kroz šetnju Varaždinom upoznati svijet kukaca i sudjelovati u eko-radionicama.

- Koliko je ova akcija značajna govori i činjenica da će susret otvoriti ministrica Divjak čemu se izuzetno veselimo i moramo pohvaliti to da se cijela akcija proširila i na Županije. Pratimo trud Varaždinske županije koja želi postati prijatelj djece i dajemo punu podršku tome - rekla je dogradonačelnica Sandra Malenica.

 

 

 

 

Komentari