suvremena i zanimljiva izvedba

Udruga veterana PUMA poziva vas ove nedjelje na predstavu 'Balade Petrice Kerempuha' u HNK Varaždin

Objavljeno: 03.11.2017. 13:50

Zadnja izmjena: 03.11.2017. 13:50

Foto: Arhiva

Udruga veterana 7. gardijske brigade PUMA nastavlja s proslavom svoje 25. obljetnice. Ove nedjelje je na redu kazališno uprizorenje znamentinih Krležinih "Balada Petrice Kerempuha".

Podsjetimo se, ova je predstava u veljači prošle godine privukla brojne Varaždince u kazalište, jer su Krležine riječi smještene u današnje vrijeme, s likovima koji kopaju po smeću  u potrazi za plastičnim bocama, a pritom nisu niti ne izgledaju kao beskućnici, već su obični građani koji su ostali bez drugih mogućnosti u životu. Tako i suvremenom gledatelju "Balade Petrice Kerempuha" govore o potlačenom malom čovjeku koji se bezuspješno bori sa sustavom i živi pod teretom nametnutih autoriteta – pod čizmom Crkve, krune, raznih vlastelina ili osvajača.

Stoga PUME pozivaju građanke i građane, pripadnike 7. gardijske brigade "PUMA" i obitelji, članove Udruge veterana 7. gardijska brigada "PUMA" i obitelji, obitelji poginulih, nestalih i preminulih branitelja te sve zainteresirane na ovu zanimljivu i uspješnu kazališnu predstavu. Izvedba je ove nedjelje 5. studenog u 19 sati u HNK Varaždin. Ulaznice za predstavu su besplatne, a mogu se podići na blagajni Kazališta radnim danom u razdoblju od 10 do 12 sati te od 18 do 19,30 sati, a subotom od 10 do 12 sati.

>> Varaždinski krležijanci pohrlili na predstavu 'Balade Petrice Kerempuha'

Komentari