NOVI MAROF

Udruga vinogradara i voćara ‘Pinta’’ organizira proslavu blagdana Sv. Vinka

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.01.2020. 11:35

Zadnja izmjena: 10.01.2020. 11:37

Udruga vinogradara i voćara ‘Pinta’’ Novi Marof uz posebno zalaganje svojih članova s vinskog položaja Presečno organizira proslavu blagdana Sv. Vinka tradicionalnim okupljanjem i druženjem članova udruge te svih građana u subotu, 18.siječnja s početkom u 12 sati u Presečnom - Čistijama. 

Program počinje u 12 sati u kapelici Sv. Florijana u Presečnom koju će predvoditi velečasni Mario Rukelj. Nakon mise slijedi blagoslov vinograda i vinogradara te prigodni obred rezidbe trsa u vonigradu Dominika Meštrića - Grofa, a koju će predvoditi Mario Rukelj. 

Nakon toga slijedi veselica uz dobru glazbu sastava ‘’Terca’’ te jelo i piće kojim udruga ‘’PInta’’ tradicionalno časti svoje članove i ostale građane. Nastupit će i marofski kuburaši ‘’Grebengradske haramije’’ sekcija SD ‘’Termika’’ Novi Marof sa svojim prvim javnim nastupom. 

Udruga je pripremila prigodne čaše te kriglice za kuhano vino s natpisom ‘’Vincekoco 2020 Presečno - Čistije’’ koje će se prodavati po cijeni od 30 kuna, a njihovom kupnjom se stječe pravo na besplatnu konzumaciju jela i pića.  

Komentari