Završilo je najveće i najprestižnije svjetsko kulinarsko natjecanje, Kulinarska Olimpijada, na koje se ove godine predstavilo preko trideset hrvatskih kuhara i slastičara.

Hrvatski predstavnici su opet zablistali među mnoštvom natjecatelja iz preko sedamdeset zemalja svijeta te se ponosno vraćaju kući s osvojene dvije timske i šest individualnih brončanih te četiri individualne srebrne medalje.

Vrijedi istaknuti kako se Nacionalni tim, predvođen Varaždincem Zlatkom Novakom iz restorana Bedem, predstavio u dvije najprestižnije kategorije natjecanja: "Restoran nacija" gdje je pripremom svečanog menija od 3 slijeda u 6 sati za 110 osoba osvojio brončanu medalju  te „Chefs table“ gdje je za pripremu 7 slijedova jela za 12 osoba u 5 sati osvojio diplomu.

Regionalni tim Varaždinske županije svoja je znanja i vještine predstavio u postavi hladnog stola koji se sastojao od finger food-a, hladne plate, 3 predjela, svečanog menija u 5 sljedova, 4 različita deserta i petit four-a te je za isti osvojio brončanu medalju. Srebrnu medalju osvojio je Dinko Tomašić, mlada nada hrvatskog kulinarstva, za nastup u individualnoj kulinarskoj kategoriji. U istoj kategoriji broncu je osvojio i Lovro Stančin.

Komentari

22.02.2020. 09:44h Zadnja izmjena: 22.02.2020. 09:45

Izvor: Hrvatski kuharski savez