31.svibnja i 1.lipnja

Varaždinske Toplice će i ove godine biti domaćini Aquafesta - pogledajte program

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.05.2019. 11:36

Zadnja izmjena: 27.05.2019. 11:37

Varaždinske Toplice će i ove godine biti domaćini popularnog Aquafesta 31.05. i 1.06. Dvanaestu godinu za redom topličkim ulicama preplavit će duh antike.

Turistička zajednica Grada Varaždinskih Toplica poziva vas da uživate u programu. Za posjetitelje su pripremljeni brojni sadržaji. Gradom će tako prolaziti rimske povorke pod bakljama, odvijat će se gladijatorske borbe, prinosit će se žrtve božicama, a za dobro raspoloženje pobrinut će se ulični antički zabavljači, razne radionice i natjecanja.

Program 12. Aquafesta započinje u petak, 31.05. u 10 sati otvorenjem 2. međunarodnog stručnog skupa ‘Aquae Iasae – Termalna voda jučer, danas, sutra’, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma. Večer je rezervirana za koncenrt haristice Doris Karamatić u prekrasnom ambijentu rimske bazilike. Odmah potom gradskim ulicama proći će rimska povorka pod bakljama, uz scenski prikaz žrtve božici Dijani Luni ‘Lux in tenebris’ i borbu gladijatora.

Subotnji program započinje u 10:30 sati rimskom povorkom uz pratnju bubnjeva. Posjetitelji će dočekati cara Konstantina Velikog ispred kojeg će se predstaviti brojne rimske skupine. U 13 sati slijedi natjecanje u kuhanju rimskog kotlića, ocjenjivanje te proglašenje pobjednika koji će primiti posebnu nagradu – rimsku kuhaču. Također, birat će se najljepše Nimfe i najatraktivnijeg Rimljana koji će dobiti prigodne nagrade.

Uz to, bit će mnoge radionice u subotu od 10-13 i 15 do 19 sati. Posjetitelji će naučiti kako se izrađuju antički nakit, prirodna kozmetika, rad lončara i kovača. Završetak Aquafesta predviđen je spektakularnim fire showom.

Komentari