ulaz slobodan

VIDOVEC Dođite na božićnu priredbu ''Radujte se narodi'' u školsku sportsku dvoranu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.12.2019. 11:24

Zadnja izmjena: 18.12.2019. 12:02

Kulturno umjetničko društvo „Vidovec“ organizira tradicionalnu Božićnu priredbu pod nazivom „Radujte se narodi“. Priredba će se održati u nedjelju 22. prosinca, u školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Vidovec s početkom u 17 sati, a ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Na priredbi će sudjelovati Folklorno pjevne sekcije Kud-a „Vidovec“, Dječji tamburaški orkestar KUD-a „Vidovec“, Dječji vrtić „Ježić“ iz Črešnjeva, Dječji vrtić „Škrinjica“ iz Vidovca, Dječji crkveni zbor Vidovec, Školska djeca Osnovne škole Vidovec, Plesna skupina ELI Vidovec, Zbor Učitelja i osoblja Osnovne škole Vidovec, Mješoviti zbor sv. Antuna Padovanskog Tužno, Crkveni zbor Vidovec te gosti iznenađenja sa prigodnim igrokazom.

KUD „Vidovec“ sljedeću godinu obilježava 25 godina rada, a ovom priredbom uspješno završava 2019. godinu koja je obilježena marljivim radom svih članova i roditelja, nizom nastupa diljem RH i u inozemstvu, organizacijom brojnih događanja i manifestacija na području Općine Vidovec. Kroz djelovanje na očuvanju kulturne baštine, vidovečke narodne nošnje i tradicionalnih običaja vidovečkog kraja te kroz očuvanje tradicionalne pjesme i plesa na području općine, ali i van nje čuvaju stare običaje od zaborava i promiču nasljeđe svoga kraja. Osobito se ponose radom s djecom te na taj način žele očuvati i prenjeti im ljubav prema tradiciji. Ovim putem zahvaljuju svojim voditeljima sekcija, svim roditeljima, prijateljima, sponzorima, suradnicima, ostalim Udrugama s područja općine, i Općini Vidovec što im bili poticaj u njihovom radu kroz cijelu 2019. godinu.

Komentari