ulaz besplatan

VINIČKA JESEN U subotu međunarodna smotra folklora i 40 godina KUD-a Vinica

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.11.2019. 07:38

Zadnja izmjena: 24.11.2019. 07:40

U subotu , 30.studenog Kulturno umjetničko društvo Vinica organizira međunarodnu Smotru folklora „Vinička jesen“. Smotra se pod pokroviteljstvom Općine Vinica održava već 19. godinu, a ovogodišnjom smotrom KUD Vinica će obilježiti i proslaviti značajnu obljetnicu - 40. godina od osnivanja.

Viničkoj publici predstaviti će se folklorna i tamburaška sekcija te ŽVS „ Leluja“ KUD-a Vinica, a pridružiti će im se i učenici okupljeni u folklornu grupu OŠ Vinica . KUD Vinica proslaviti će svoju obljetnicu nastupom prijateljskih društava iz regije s kojima već niz godina njeguju dobru suradnju : FSKD Obrež (Slovenija) , KUD Petrijanec, KUD Lobor (Krapinsko-zagorska županija), KUD Dragalić (Brodsko-posavska županija) , KUD Lasinja (Karlovačka županija), KUD Slnečnica/Sunečnik (Slovačka).

Smotra će se održati u dvorani u zgradi Općine s početkom u 17,00 sati, a ulaz je slobodan pa Vas pozivamo da provedete par sati u veseloj atmosferi te ujedno s članovima KUD-a Vinica proslavite njihovu 40. godišnjicu.

Komentari