90. godina rotarijanstva u zemlji

Više od 200 rotarijanaca okupit će se u varaždinskom HNK na proslavi velikih obljetnica

Objavljeno: 15.11.2018. 14:31

Zadnja izmjena: 15.11.2018. 14:31

Foto: Arhiva

Velike obljetnice utemeljenja varaždinskih Rotary klubova biti će obilježene u petak 16. studenoga.

Biti će to večer posvećena 90. godišnjici rotarijanstva u Hrvatskoj, 25. godišnjici utemeljenja RC Varaždin, 15. godišnjici osnivanja RC Varaždin 1181 te 10. godišnjici djelovanja RC Varaždin Jug.  Na prigodnoj svečanosti u obnovljenoj Koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu očekuje se nazočnost 200-tinjak  rotarijanaca te njihovih gostiju iz Hrvatske i inozemstva, prije svega Slovenije, Austrije i Mađarske.

Bit će to prigoda da se okupljeni prisjete na dosadašnji rad varaždinskih klubova, ali i raspravi budući tijekom panel-rasprave na temu „Rotarijanstvo u našoj sredini“.  U prigodnom glazbenom programu nastupit će učenici Glazbene škole Varaždin, koja ove godine obilježava također vrlo rijedak jubilej – 190. godina osnutka.

Od osamostaljenja Republike Hrvatske, kada je u našoj zemlji obnovljen rad rotarijanske zajednice, područje sjeverne Hrvatske jedno je od rotarijanskom idejom i pokretom najrazvijenijih u Hrvatskoj. Danas na području Varaždinske i Međimurske županije djeluje sedam Rotary klubova te dva Rotaract i jedan Interact klub s više od 200 članova.

Komentari