jači policijski nadzor prometa

Vozači oprez! Zbog nadolazećeg Martinja policija narednih dana pojačano nadzire promet

Objavljeno: 07.11.2017. 10:02

Zadnja izmjena: 07.11.2017. 10:07

Vozači oprez! Povodom obilježavanja Dana Martinja u cilju sprječavanja prometnih nesreća, policija će  u nadolazećem razdoblju pojačano nadzirati promet i upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola. Nadzor će se obavljati na svim mjestima na kojima se češće događaju prometne nesreće zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Kako bi izbjegli tragediju ili u najmanju ruku udarac po džepu, ovim putem vas podsjećamo da je za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola predviđena novčana kazna do maksimalno 15 000 kuna i zabrana upravljanja vozilom u trajanju do 12 mjeseci, a koje ovise o koncentraciji alkohola u krvi i to već od 0,50g/kg.

Također za mlade vozače propisano je upravljanje automobilom bez utjecaja alkohola  dok je za vozače bicikla za upravljanje pod utjecajem alkohola  predviđena novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

Stoga, vozači svih vozila budite savjesni i u vrijeme proslave Martinja ne sjedajte za upravljač ukoliko ste konzumirali alkoholna pića već ostanite na mjestu proslave do otrežnjenja ili ustupite svoje vozilo na upravljanje osobama koje nisu pod utjecajem alkohola.

 

Komentari