Atletski klub „Varaždin“, Grad Varaždin i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina organiziraju „Prvu humanitarnu utrku grada anđela”, za Ivana Kišića, oboljelog od cerebralne paralize u subotu, 12. listopada.

Anica Sitar, stručna suradnica u ZSUGV-u, istaknula je kako je sav prihod od kotizacije namijenjen liječenju Ivana Kišića te dodala: „Inicijatori „Prve humanitarne utrke grada anđela“ su Damir Habijan, predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća, i Josip Lacković, predsjednik Atletskog kluba „Varaždin“.

O tehničkim je detaljima govorio Josip Lacković koji je istaknuo da će se prijave obavljati putem interneta, preko stranice https://www.stotinka.hr na kojoj će biti objavljen kompletan raspis utrke sa svim potrebnim podacima.

„Kotizacija koja je ujedno donacija iznosi 50,00 kuna, a ako netko želi može uplatiti i više. Zagrebačka je banka u tu svrhu otvorila poseban žiro račun za Ivana, IBAN: HR6223600001502617718 i sve će uplate biti transparentne i dnevno će se ažurirati. Nadamo se da će Ivanu ta sredstva itekako dobro doći za što kvalitetnije liječenje”, kazao je Lacković. Start utrke bit će 12. listopada u 10,00 sati na Kapucinskom trgu, a dužina staze bit će oko 4,8 kilometara.

„Ruta će nas od Kapucinskog trga voditi do Korza, prema zgradi policije u Ulici Augusta Cesarca pa dalje prema Željezničkom kolodvoru. Dolaskom do Studentskog centra skrenut ćemo lijevo u Ulicu kralja Petra Krešimira IV., iz koje ćemo skrenuti u Preradovićevu pa Kukuljevićevu ulicu i prema stadionu „Sloboda“. Nastavit ćemo prema Vatrogasnom domu, proći pored Gradske tržnice i doći do Stančićevog trga. Nakon dionice po bedemima  Starog grada, trkači će nastaviti Uršulinskom ulicom prema Ulici Ankice Opolski, a cilj će, kao i start, biti na Kapucinskom trgu”, objasnio je Lacković te dodao:

Valja napomenuti da u utrci bez problema mogu sudjelovati i osobe s invaliditetom koje neće prolaziti dionicom oko Starog grada.

Svi sudionici utrke, odnosno građani koji će donirati sredstva za pomoć Ivanu Kišiću, kao nagradu će dobiti simboličnu jedinstvenu medalju u obliku anđela.

 

Komentari

14.09.2019. 09:22h Zadnja izmjena: 14.09.2019. 09:25