izvorni bih humor

Za vas imamo 2x1 ulaznicu za stand up poslasticu u Maraschino Craft baru

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.03.2019. 15:18

Zadnja izmjena: 16.03.2019. 15:20

U četvrtak 21.3.od 21.00 sat Maraschino Craft bar dovodi vam stand-up poslasticu. Čak dva internacionalna stand-up majstora, Mirko Komljenović - Mirkan i Omer Hodžić iz susjedne nam BIH.

Ova dva znalca, majstori za pravi izvorni bosanski humor predstaviti će se varaždinskoj publici po prvi puta u Maraschino Craft baru. MIRKO KOMLJENOVIĆ - MIRKAN je komičar iz Banjaluke. Stand-up komedijom se bavi od 2011. godine. Nastupao je širom Bosne i Hercegovine, kao i u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji.Zajedno sa domaćim i regionalnim kolegama učestvovao je na prvoj turneji stand-up komedije u BiH pod nazivom "Komedija s nogu".Ipak se ne usuđuje reći da je jedan od pionira ili začetnika stand-up komedije u BiH, zato što mu ovo prvo zvuči nekako komunistički, a za ovo drugo vam sama riječ kaže.Osim komedije voli i sport. Posebno utakmice između Srbije i Hrvatske, jer su to rijetki slučajevi kada za suđenje između njih nije nadležan sud u Hagu.

OMER HODŽIĆ je stand-up komičar iz Mostara. Ima 26 godine i preko 500nastupa širom Balkana, a poneki i u pravoj Europi. Njegove nastupe snimali su TV1, Comedy Central i mnogi mobiteli iz publike.
 Bio je autor i voditelj prve BiH političko društvene satirične tv emisije "Monty Dayton show". Član je mostarske satirične skupine Onomatobleja sa kojom radi istoimenu radio emisiju i sa kojom je proizveo predstavu Izborna Smutnja. Njegov nastup je provokativan, brutalno iskren, a neki kažu i smiješan.

Za vas imamo 2x1 ulaznicu za Stand up,a sve što morate učiniti je:

1. Pretplatite se na eVaraždin kanal na Youtubeu jednostavnim klikom ovdje:

2. Podijelite ovu objavu kao status na vlastitom Facebook profilu 

3. Napišite nam u komentar tko ide s vama.

Komentari