radionica u pripremi zimnice

Najpoznatiji obiteljski gastronomski dvojac - Zdravko i Moira Rogina ove subote na varaždinskom placu

Objavljeno: 28.08.2017. 16:13

Zadnja izmjena: 28.08.2017. 16:13

Varaždinski plac će prijepodne u subotu, 2. rujna ugostiti finaliste posljednje sezone najpopularnijeg kulinarskog TV showa 'Tri, dva, jedan kuhaj!, Moiru i Zdravka Roginu.

Ovaj poznati varaždinski gastronomski dvojac na placu će održati radionicu izrade zimnice, te demonstrirati posjetiteljima kako se priprema mnogima najomiljeniji zimski specijalitet - mladi grah za zimu.

Najsretniji će posjetitelji u nagradnoj igri moći osvojiti i staklenku zimnice s njihovim potpisom, a svima na dar, Moira i Zdravko podijelit će knjižicu najboljih recepata za pripremu ajvara, šalše, turšije, cikle, miješane salate i drugih ukusnih zimskih delicija.

Radionica i savjetovaonica Zdravka i Moire održava se od 9:00 do 12:00 sati, a za veselu će glazbenu podlogu biti zadužen tamburaški sastav 'Špancir'. Danu zimnice sa svojom ponudom pridružit će se i Udruga žena 'Trnovečko srce'. Događaj će moderirati varaždinski 'gradski notar' Krunoslav Čolo.

Dan zimnice na varaždinskome placu uvertira je u niz zanimljivih događaja koji će uslijediti tijekom jeseni. Već za 16. rujna sprema se velika fešta povodom Dana varaždinskog placa, a potom u listopadu Humanitarna kestenijada, te Festival tikvi. Vrganijada i Bez zelja nema veselja slijede u studenom, a krajem godine će se održati i jubilarni, 10. izbor Najkumice varaždinskog placa.

Komentari