poziv svima zainteresiranima

Želite volontirati u Udruzi za podršku žrtvama i svjedocima u Varaždinu i Čakovcu? Evo kako se prijaviti

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.02.2018. 19:38

Zadnja izmjena: 22.02.2018. 19:41

Pozivaju se sve zainteresirane osobe sa područja grada VARAŽDINA i ČAKOVCA da se prijave na volontiranje za pružanje pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja u organizaciji Udruge za podršku žrtvama i svjedocima – ured Varaždin!

Za volontere i volonterke biti će organiziran besplatni edukacijski program kako bi stekli znanja o principima rada sa žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja te vještine potrebne za pružanje podrške, u organizaciji Ženske sobe iz Zagreba uz sudjelovanje predavača iz Udruge za podršku žrtvama i svjedocima kao i prilika za upoznavanje i razmjenu iskustva volontera drugih organizacija na programu. Nakon završene edukacije svim sudionicima/ama izdati će se potvrde o sudjelovanju na edukaciji.

Sa odabranim volonterima/kama potpisati će se volonterski ugovori i imati će obvezu volontirati nekoliko sati mjesečno. Volonteri će po završetku projekta dobiti POTVRDU s opisom volonterske pozicije, stečenih kompetencija i broj sati, te PREPORUKU Udruge.

Ukoliko si se prepoznao/la te se želiš priključiti volonterskom timu ovo su kvalifikacije koje su poželjne:
• punoljetne osobe sa završenim najmanje srednjoškolskim obrazovanjem
• osobe protiv koje se ne vodi kazneni postupak
• osobe motivirane za pomoć drugima,
• komunikativne, empatične, tolerantne osobe
• odgovorne i etične osobe
• interes za rad s osobama svih životnih dobi i statusa

Prednost imaju osobe koje su iz pomagačkih struka te koje su već volontirali/e i /ili imaju iskustva u radu sa marginaliziranim skupinama građana/ki.

Kako se prijaviti: putem e-maila: [email protected] 
Pismena prijava treba sadržavati:
• životopis i motivacijsko pismo koje sadrži opis dosadašnjeg iskustva, vještina i znanja

Više o udruzi i samom programu te o detaljima možete saznati na web stranici Udruge www.pzs.hr. te na facebook stranici.

Komentari