knjiga koja je izazvala reakcije

Željko Porobija i Pavel Gregorić večeras će uz pivo u Varaždinu predstaviti "Horizonte ateizma"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.02.2018. 11:22

Zadnja izmjena: 21.02.2018. 11:29

Knjiga "Horizont ateizma" koja je već izazvala pozornost javnosti, večeras će biti predstavljena i u Varaždinu, u 18 sati u pivnica Medina škrinja. Riječ je o djelu sveučilišnog profesora dr. Pavela Gregorića i negdašnjeg dekana Adventističkog teološkog fakulteta u Maruševcu dr. Željka Porobije.

Knjiga pretresa brojna pitanja suvremenog ateizma – od mogućnosti pomirenja vjere i znanosti do rasprava o etici i smislu života. Dobila je pozitivne recenzije, krenula u prodaju – a u međuvremenu izazvala i različite reakcije, jer se bavi temom koja zapravo nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

S obzirom da su obojica već dovoljan dio svog života proveli u knjižnicama i učionicama, svoja predstavljanja knjiga radije održavaju u manje formalnim prostorima. U Varaždinu su stoga dogovorili nastup u popularnoj Medinoj škrinji – pri čemu je nimalo nebitan argument da se tamo toči oko 200 vrsti kvalitetnog piva, poručuju autori u pozivu na predstavljenje upućenom svim zainteresiranima.

Za predstavljanje knjige predviđeno je 30-ak minuta, a biti će prilike i za neformalno druženje, postavljanje pitanja, davanje mišljenja ili sugestija...Moderator predstavljanja je  gimnazijski profesor i kolumnist Branko Detelj.

 

Komentari