špancirfest 2016.

Zijah Sokolović, Studio Smijeha, Branko Đurić i Kazalište Merlin "na daskama" ovogodišnjeg Špancirfesta - donosimo raspored!

Objavljeno: 28.07.2016. 19:09

Zadnja izmjena: 28.07.2016. 19:10

Ovogodišnji Špancirfest bit će idealan, ne samo za ljubitelje glazbe, već i za one koji cijene smijeh i satirički pogled na društvo. Od 22. do 25. kolovoza na osamnaestom izdanju Špancirfesta moći ćete uživati u predstavama i nastupima poznatih hrvatskih glumaca i komičara.

Ulaznice kreću u prodaju od ponedjeljka, 1. kolovoza po cijeni od 50 kuna, a mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te na njihovoj službenoj internetskoj stranici www.eventim.hr, kao i na službenoj internetskoj stranici festivala www.spancirfest.com gdje se mogu pronaći i informacije o programu. 

Zijah Sokolović, ekipa iz Studija smijeha, postavaka zališta Merlin i Branko Đurić stat će na pozornicu Croatia osiguranje u Vili Bedeković i nasmijati prisutne do suza svojim promišljanjem o svijetu koji ih okružuje. 

Prva predstava na rasporedu je u ponedjeljak, 22. kolovoza, a potpisuje je jedan od najvećih majstora monodrama, Zijah Sokolović. Njegove Međuigre 0-24, u kojima se ovaj zanimljivi glumac pojavljuje u ulozi autora, redatelja i izvođača, na književno-kritički- satirički način komentiraju aktualne političke događaje i društveno stanje.

Iskusni komičari Studija Smijeha zauzet će pozornicu u utorak, 23. kolovoza Komičari Aleksandar Curać Šarić, Marina Orsag, Tin Sedlar i drugi oduševit će posjetitelje svojim šalama.

Predstava Don Quijote u izvedbi Kazališta Merlin, prikazuje poznate avanture Don Quijotea poput sukoba sa strašnim orijašem koji je ustvari poljski miš, bitku s krdom ovaca te onu najpoznatiju, bitku s vjetrenjačama, uklopljene u realistični okvir. Predstava je prilagođena mlađim i starijim posjetiteljima, a na rasporedu je u srijedu, 24. kolovoza.

Izvanserijski talent i neponovljivi smisao za humor na varaždinskim daskama koje život znače pokazat će i Branko Đurić sa svojim stand-up nastupom Đurologija koji je na rasporedu u četvrtak, 25. kolovoza

Komentari