projekt 'zeleno želimo'

Županijska komora organizira besplatne radionice za poduzetnike u turizmu - evo detalja

Objavljeno: 16.02.2018. 19:10

Zadnja izmjena: 16.02.2018. 20:00

Županijska komora Varaždin u okviru projekta 'Zeleno želimo', sufinanciranog iz programa Interreg Slovenija – Hrvatska, organizira besplatne radionice za poduzetnike u turističkoj djelatnosti koje će se održati 19. i 21. veljače s ciljem povezivanja turističke ponude s registriranom prirodnom i kulturnom baštinom.

Radionice koje će voditi stručnjakinja na području turizma i hotelijerstva, Đurđa Somođi,  namijenjene su poduzetnicima koji posluju u turističkoj djelatnosti, posebno u ruralnom području, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, restoranima, vinarima, ekogospodarstvima i ekoproizvođačima te svim drugim zainteresiranim osobama, osobito potencijalnim poduzetnicima u turističkom sektoru.​

Glavni cilj ovog projekta je stvoriti nove turističke sadržaje aktivnim uključivanjem kulturne i prirodne baštine, u kombinaciji sa zanimljivim sadržajem iz ruralnih krajeva te omogućiti učinkovitiju ponudu nasljeđa i sadržaja kroz održivi turizam.

Ludbreško vinarstvo i varaždinska gastronomija

Zanimljivo je što će Ludbreg u okviru ovog projekta razvijati svoj mikroproizvod 'Vino' koji će na svojem području povezati povijest vinogradarstva i vinarstva s polazišnom točkom u izložbenom podrumskom prostoru dvorca Batthany dok će Turistička zajednica Grada Varaždina razviti mikroproizvod 'Gastronomija' koji će povezati tržnicu u staroj gradskoj jezgri s okolnom lokalnom ponudom, temeljenom na jelima od heljde. 

Na radionicama će se obraditi dvije teme pa će se tako 19. veljače u 10 sati govoriti o ekogospodarstvu i ekoproizvodnji, a održat će se na imanju OPG Marinka Požgaj u Velikom Bukovcu, dok će dva dana kasnije u isto vrijeme tema biti 'Tematske ceste i putevi, staze i itinerari na ruralnom području', a predavanje će biti u HGK-Županijskoj komori u Varaždinu.

 

 

 

 

Komentari