pogledajte

Adidas Originals - Klasici koji ne izlaze iz mode

Objavljeno: 04.01.2024. 17:53

Zadnja izmjena: 04.01.2024. 17:53

Foto: Ilustracija

Svi ih nosimo - od naših djedova i baka do djece u kolicima. Rijetko gdje će se pronaći osoba koja ne posjeduje barem jedan odjevni predmet marke Adidas. U pitanje stoga dolazi što tu marku čini tako bezvremenskom i univerzalnom.

U ovome članku ukratko ćemo pregledati trenutne trendove Adidas Originalsa koji su ujedno i oni koji su nekada davno bili temelj ideje mode u sportu, a danas se u retro stilu vraćaju u naše ormare.

Adidas obuća - Povratak velikana

Zadnjih nekoliko modnih sezova Adidas se okrenuo vraćanju legendarnih modela tenisica i ljetne obuće. Sve češće se može čuti izjava “To smo i mi nosili u vašim godinama!”, a ponovan uspjeh istih modela samo dokazuje njihovu genijalnost. Nove kolekcije Adidas Originalsa na Modivo.hr dostupne su već i sada, a ovo su samo neki od klasika koje ponovo možemo pronaći na policama:

Gazelle

Trenutno vodeći model Adidas Originalsa na tržištu, Gazelle, vratile su se u modu nakon kratke stanke. Originalni je model predstavljen još u 60-im godinama prošloga stoljeća, tada služivši kao atletska obuća. Danas su prenamjenjene isključivo u svakodnevnu obuću i dostupne su u gotovo svim zamislivim oblicima i bojama.

Superstar

Još jedan klasik koji se pojavljuje tek godinu nakon Gazella. Iako su dizajnirane kao košarkaška obuća koja bi konkurirala tada vodećem Conversu, brzo su stekle generalnu popularnost zbog svoje jednostavnosti i hip-hop kulture koja je upravo narednih godina bila u nastajanju.

Stan Smith

Možda najuniverzalniji i najjednostavniji model Adidas tenisica. Stan Smithice su tenisačka obuća koja je trenutno ime dobila naknadnom uspostavom sponzorstva između Adidasa i tenisačkog velikana Smitha.

Zbog svoje lakoće, jednostavnosti i univerzalnnosti, ovaj model tenisica lako se uklapa u gotovo sve načine odijevanja - od sportskog i casual do svečanog i profesionalnog.

Campus

Još jedan par košarkaške obuće koji se probio na lifestyle tržištu i nakon 40 godina ponovo ulazi u modu. Model je vidno veći od Sambi i Gazella, što zbog šireg džona, što zbog veće platforme i vezica. Upravo to ga čini opuštenijim izborom za ljude kojima je udobnost na prvome mjestu.

Trenutno su dostupni 00s i 80s modeli, no dolazak do dobre veličine može biti izazov.

Adidas Originals odjeća - Što se nosi ove zime?

Šubare, ženski baloneri, trake za kosu i kožne jakne. Sve su ovo glavni modni trendovi ove zime. Naglasak se trenutno stavlja na slojevitost, širinu i neutralne boje, a Adidas je upravo jedan od tržišnih velikana koji takve trendove podupire.

Puffer jakne

Velika je pažnja ove sezone okrenuta ka kratkim i napuhanim jaknama - puffericama. Iako ne pružaju površinski najbolju zaštitu, iznimno su tople, a uz to naglašavaju noge, čineći ih vizualno duljima. Dolaze u raznim bojama, uzorcima i oblicima, sa ili bez ovratnika i sa varijacijama Adidas loga.

Kožnjaci

Kožni baloneri, kaputi, jakne i hlače omamile su i starije i mlađe. Adidas je svoj svjetski poznati logo utisnuo i u kožni materijal, stapajući tako naizgled dva nepoveziva svijeta. Ove su jakne idealne za sve popularniji modni izričaj generacije Z, temeljen na vještoj kombinaciji različitih uzoraka i materijala u većinski neutralnim bojama kao što su smeđa i crna.

Oversized odjeća

Era uskih traperica i dolčevita je završena. Već nekoliko sezona fokus je na većoj odjeći, što zbog udobnosti, što zbog više prostora za manipulacijom odjeće. Prevelika nam odjeća omogućava smišljanje različitih načina za njeno održavanje na tijelu (na primjer vezice i oversized traperice) i naglašava modne dodatke. U isto vrijeme, miče naglasak sa figure.

Adidas svojim minimalističkim dizajnom ili dojmljivim ilustracijama na leđima odlično konkurira u izboru širokih majica.

Zaključak

Adidas Originals s razlogom je bio i ostao glavni izbor za obuvanje i odijevanje svim generacijama. Univerzalnim izgledom, kultnim dizajnovima i svestranošću nudi nam sve što možemo poželjeti od sportske marke - funkcionalnost, ali i stil. Uz Adidas, ne trebate se bojati da ćete ikada izaći iz mode, a MODIVO je tu da vam u tome pomogne!

Komentari