lokalni izbori 2017.

VIDEO Alen Kišić - Od baroka do turističkog skoka

Objavljeno: 09.05.2017. 13:22

Varaždin nazivaju i „Mali Beč“ i to ne bez razloga. Bogata kulturna povijest i sadašnjost tog baroknog bisera oduševljava sve koji bar jednom prošeću ulicama Varaždina. Veliki kulturni i turistički potencijal Varaždina u svojem je programu prepoznao i Alen Kišić, kandidat za gradonačelnika Varaždina koalicije SDP/HNS/HSS/HSU/Laburisti.

Nešto nedostaje

Barokne večeri i Špancirfest, sjajne su priredbe koje u nekadašnju hrvatsku prijestolnicu privlače brojne turiste, no, svi se slažu, nešto još nedostaje. A to su turistički sadržaji koji bi posjetitelje mogli zadržati u Varaždinu barem nekoliko dana. Imamo poznatih kulturnih institucija u kojima rade vrijedni ljudi koji bi mogli biti nositelji kulturne renesanse u Varaždinu.

Kišić će oživjeti jezgru

Kišić namjerava oživiti i gradsku jezgru: napraviti muzej na otvorenom „Varaždinsku kuću“, spajanjem dvije ulice kako bi se predstavio urbani život nekadašnjeg Varaždina. Sinagogu će obnoviti,  a Palača Patačić će postat ekskluzivni prostor za sva važnija događanja u gradu.

Mini - planetarij                                 

Novost je i gradski mini – planetarij koji bio prava atrakcija za posjetitelje, ali i za astronome amatere. Isto tako, u Gradu će se oformiti Upravni odjel za kulturu kako bi svi gradski  kulturnjaci bili pod „istim krovom“. Glazbenu školu treba po mogućnosti pretvoriti u konzervatorij i to u suradnji s Županijom i ministarstvima kulture i obrazovanja.

Uspješne manifestacije

Grad će u buduće poticati i uspješne manifestacije poput najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj, „Tjedna smijeha“, kojeg organizira Kerekesh Teatar, i koji može postati novi varaždinski kulturni brend.

Kultura kao pokretač

Na taj bi način kultura bila glavni pokretač turističkog razvoja u Varaždinu i pozicionirala bi ovaj prekrasni grad na mjesto koje mu oduvijek pripada - kao središte kulturnog života sjevernog dijela Hrvatske.  

Pogledajte što sadržava Kišićev socijalni program:

 

Komentari