KONCERTI

ARENA VARAŽDIN Ljubitelji raznih glazbenih stilova radujte se: U planu su vrhunski izvođači hrvatske glazbene scene!

Objavljeno: 17.10.2023. 14:01

Zadnja izmjena: 17.10.2023. 14:01

Bogatim rasporedom događanja za sve vrste publike, Arena Varaždin spremna je uljepšati jesen i zimu! Ljubitelji raznih glazbenih stilova mogu se radovati, jer u planu za nadolazeće mjesece samo su vrhunski izvođači i poznata lica hrvatske glazbene scene.

Kronološkim redom u nastavku donosimo popis događaja i izvođača, a sve ulaznice možete nabaviti u sustavu Eventim.

Rock Opera: glazbeni simfo-rock spektakl

Nakon rasprodanih koncerata diljem regije, najveći glazbeni simfo-rock spektakl na ovim prostorima, ‘Rock Opera’, organiziran u suradnji međunarodnog simfonijskog orkestra, big banda i zbora, ove godine kreće i na turneju po Hrvatskoj. U Arenu Varaždin stiže u subotu, 28. listopada.

Program koncerta sadrži čak 22 glazbena hita rock grupa, čija su imena uvrštena u enciklopedije svjetske i domaće glazbene scene 20. stoljeća. Koncertom se odražava duh autora i jedne slavne rock epohe, u kojoj su mnoga poznata imena ušla u rock'n'roll kuću slavnih, kao i vremena kada su nastali nenadmašni hitovi i ‘’himnični’’ refreni, koji su se prenosili ‘s koljena na koljeno’ od 70-ih godina pa sve do danas.

Sama činjenica da čak 50 izvođača na pozornici izvodi glazbu bandova poput Led Zeppelin, Queen, Deep Purple, The Doors, AC/DC, Pink Floyd, Toto, The Rolling Stones, The Beatles, Tine Turner, Prince-a i drugih svjetskih imena, već stvara dojam da se radi o najvećem glazbenom rock spektaklu na našim prostorima.

Neobičan spoj klasičnog rocka, jazz-a i opere doveo je do toga da ‘Rock Opera’ već nekoliko godina spaja, ne samo glazbene žanrove, već i različitu publiku. Dirigent i autor glazbenih aranžmana, Fedor Vrtačnik, međunarodni simfonijski orkestar, big band, solisti i rock band obećavaju, tijekom 120 minuta, povratak u vremena kada se odraslo uz ‘’dobri stari rock’’.

Grupa Dalmatino: Prvi put u Areni Varaždin

Ivo Jagnjić i Zdravko Sunara, osnivači i pokretačka snaga grupe Dalmatino, prošle su godine spektakularnim koncertom u prepunoj zagrebačkoj Areni proslavili 20 godina svoje grupe, koja iza sebe ima zavidan broj uspjeha te impresivan niz koncerata po Hrvatskoj i svijetu.

Debitantski album Cukar i sol su izdali 2001. godine, osvojili Porina za novog izvođača godine, zlatne i srebrne ploče, a neke od pjesama kao što su Dajem ti rič, Dvi sestre blizanke, Ditelina s čet'ri lista, kao i najnoviji singl Refužo, danas su već dio opće pop-kulture.

U 2023. Dalmatino je ušao sa željom za izuzetnom koncertnom aktivnošću te za posjetom mjesta na kojima još nisu svirali i dvorana koje su im želja još iz djetinjstva. Tri su puta rasprodali koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski u Zagrebu, u prosincu 2022. isto su postigli u zagrebačkoj Areni, dok su u svome Splitu do zadnjeg mjesta ispunili legendarnu dvoranu Gripe. Za ovu godinu najavili su veliki koncert u varaždinskoj Areni koji će se održati 10. studenoga s početkom u 20 sati.

Gibonni: 35 godina karijere

Nakon veličanstvenih rasprodanih koncerata u zagrebačkoj Areni u ožujku ove godine, Gibonni je najavio veliku proslavu 35 godina karijere i u Areni Varaždin! Koncert će održati u subotu, 9. prosinca.

Deseci nagrada publike i struke potvrđuju uspješnost njegove karijere, ali, kako i sam voli reći, pjesma publike na svim koncertima koje održava uvijek je najbolja potvrda da je dobro ono što radi. Bezvremenski hitovi koje je stvorio od 80-ih godina naovamo rado su pjevani ne samo u Hrvatskoj, već i diljem regije. "Tempera", "Činim pravu stvar", "Mirakul", "Libar", "Oprosti", "Posoljeni zrak i razlivena tinta", "Judi, zviri i beštimje", "Onako, od oka", "Udica" te "Lažu fotografije" samo su neke od onih zbog kojih se uvijek traži karta više za njegove koncerte.

Koncert u Areni Varaždin jedinstveno je iskustvo da poslušate presjek njegovih hitova, a Gibonni je najavio kako će na varaždinskom koncertu pjevati uz vrhunski bend.

Prljavo kazalište: Neizbrisiv trag hrvatske glazbene scene

Neumorni Prljavci ostavili su neizbrisiv trag u glazbenoj povijesti zemlje i osvojili srca mnogih generacija svojim jedinstvenim zvukom i tekstovima. Punih 45 godina uveseljavaju i stare i mlade pa će isto biti i šećer na kraju godine, 26. prosinca s početkom u 20 sati u Areni Varaždin.

Jedan od ključnih razloga za dugotrajni uspjeh Prljavog kazališta jest njihova sposobnost da se povežu s publikom kroz iskrene i emotivne tekstove. Pjesme poput "Marina", "Mojoj majci", "Heroj ulice" i "Sve je lako kad si mlad" postale su evergreen hitovi u srcima mnogih generacija.

Ostaju jedan od najvažnijih i najutjecajnijih bendova u povijesti hrvatske glazbe. Njihov nevjerojatan talenat, autentičnost i iskrenost u glazbi osigurali su im posebno mjesto u srcima publike, a pjesme i izvedbe ostaju žive i snažne i danas, dok nastavljaju oduševljavati nove generacije slušatelja.

Za svoje mjesto pobrinite se na vrijeme i ulaznice za sve navedene koncerte pronađite u sustavu Eventim!

Komentari