TTS Sport Centar

CrossFit Varaždin otvara grupu 'Masters Class' - za osobe treće životne dobi

CrossFit Varaždin, u sklopu TTS Sport Centra Varaždin otvara grupu, MASTERS CLASS za osobe treće životne dobi (od 60 godina na daje) koja će se održavati utorkom i četvrtkom u trajanju od 30 minuta, od 9 do 9.30 sati.
Objavljeno: 14.05.2019. 18:51

Zadnja izmjena: 14.05.2019. 18:54

CrossFit Varaždin, u sklopu TTS Sport Centra Varaždin otvara grupu, MASTERS CLASS za osobe treće životne dobi (od 60 godina na daje) koja će se održavati utorkom i četvrtkom u trajanju od 30 minuta, od 9 do 9.30 sati.

Riječ je o vođenom treningu koji će se sastojati od: zagrijavanja, razgibavanja, laganih aerobnih vježbi, vježbama snage te ravnoteže, stabilizacije, ali sve u okviru mogućnosti polaznika, kako bi vježbanje bilo istovremeno sigurno i korisno.

Zašto su se odlučili osnovati ovu grupu te koje prednosti trening donosi starijim osobama?

  • Trening je učinkovit način poboljšanja cjelokupnog zdravstvenog statusa žena i muškaraca svih dobnih skupina, uključujući starije osobe. Pokazalo se da fizička aktivnost ima ogroman pozitivan utjecaj na zdravlje, a također i dubok utjecaj na mentalno i emocionalno zdravlje starijih osoba.
  • S godinama se povećava gubitak gustoće kostiju što dovodi do veće izloženosti riziku od prijeloma kostiju. Sami treninzi povećavaju gustoću kostiju i smanjuju rizik od fraktura kod muškaraca i žena u dobi od 50 do 70 godina.
  • Mišić je aktivno tkivo koje troši kalorije, a trening povećava rad metabolizma i do 15%, što je veoma korisno za dugoročnu kontrolu težine, s kojim se problemom često susreću starije osobe.
  • Istraživanja pokazuju da promjene načina života, kao što je fizička aktivnost, ima jak utjecaj na smanjenje rizika od dijabetesa, kao što i pomažu osobama u kontroliranju svoj dijabetes. Trening rezultira poboljšanjima u kontroli razine glukoze koji su usporedivi s uzimanjem lijekova za dijabetes.
  • Također se fizičkom aktivnošću rizik od bolesti srca znatno smanjuje. Uz to, istraživanja pokazuju da srčani bolesnici ne dobivaju samo na snazi i fleksibilnosti, već se povećava njihov aerobni kapacitet ukoliko su uključeni u sustavni trening tri puta tjedno kao dio svog programa rehabilitacije ili rekreacije.

Uz već sve navedeno, trening povećava fleksibilnost i ravnotežu, s čime se smanjuje vjerojatnost iznenadnih padova koji mogu dovesti do osteoporotskih lomova kostiju.

Ako želite da vaši najdraži održavaju maksimalno svoje psiho-fizičko zdravlje, istovremeno se druže i zabavljaju, a sve to pod budnim oko licenciranih trenera, javite se TTS Sport Centru porukom, pozivom ili osobnim dolaskom u centar!

Komentari