sprema se veselica

Dan varaždinskog placa, u subotu 14. rujna uz tradicionalno natjecanje u pripremanju kotlovine

Objavljeno: 06.09.2019. 07:55

Zadnja izmjena: 06.09.2019. 07:55

Varaždinska Gradska tržnica, za subotu 14. rujna najavljuje najveću godišnju veselicu – slavi se Dan varaždinskoga placa!

Kao i svake godine, proslava Dana placa objedinit će dobru hranu i društvo, a središnji će događaj biti tradicionalno natjecanje ekipa u pripremi kotlovine. Prijave ekipa su u tijeku, stoga se svi željni dobrog gastronomskog iskustva mogu prijaviti na [email protected], broj telefona 320 956, ili putem Facebooka Gradske tržnice.

U ekipi mogu biti tri člana. Organizatori i sponzori osiguravaju kotlete i kobasice, kruh, tanjure i pribor za jelo, a u vlastitom aranžmanu članovi ekipe trebaju se pobrinuti za opremu i začine. Natjecatelji trebaju biti spremni na tržnici u 10.00 sati.

Bit će ovo dobra prigoda za sve vješte s kuhačama da pokažu svoje umijeće, jer varaždinska tržnica pripremila je vrijedne nagrade za tri prvoplasirane ekipe, a birat će se i najsimpatičnija te najopremljenija ekipa. O najboljima će odlučivati komisija kojoj će na čelu biti Rene Bakalović, najpoznatiji hrvatski stručnjak za gastronomiju. Nakon ocjenjivanja kotlovina će biti nuđena posjetiteljima po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a sav prihod bit će doniran u humanitarne svrhe, za Centar Tomislav Špoljar.

Dobra atmosfera na Danu placa je zajamčena jer će uz zavodljive mirise kotlovine i dobru kapljicu, posjetitelje tijekom natjecanja zabavljati najpoznatiji hrvatski ulični svirači Kraljevi ulice, te domaći Dečki z bregov .Mislilo se i na najmlađe koji će moći besplatno oslikavati lica. Događaj podržavaju mesnica Vugrinec i Carlsberg.

Dan varaždinskog placa događaj je koji se ne propušta i prigoda je za druženje za cijelu obitelj. Vrijedi stoga prošetati tržnicom u subotu, isprobati kotlovinu i uživati u tradicionalno dobroj atmosferi kakva se može doživjeti samo 'vu Varaždinu na placu'.

Komentari