Varaždinska županija i Dom zdravlja Varaždinske županije pozivaju Vas na Dane otvorenih vrata – prevencija raka dojke kod muškaraca u RTG kabinetu Doma zdravlja u Ivancu, Varaždinska 4a, u subotu, 09. i 16. ožujka, od 8 do 12 sati.

Rak dojke je opasna bolest koja najčešće pogađa žene, ali muškarci nisu svjesni da se isto može dogoditi i njima. Rak dojke kod muškaraca javlja se češće nego što mislimo i puno je opasniji od raka dojke kod žena. Kod muškaraca se brzo širi na cijeli grudni koš pa se i mala kvržica treba odmah ispitati. Što se tretmana i liječenja tiče, nema nikakve razlike od tretmana koje prolaze žene. Statistike smrtnosti od raka dojke vezane su uz žene, no većina muškaraca s postavljenom dijagnozom raka dojke starija je od 60 godina i u najvećem broju slučajeva već postoje metastaze u druge organe. Varaždinska županija i Dom zdravlja osigurali su u sklopu projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji“ opremu za otkrivanje raka dojke – Ultrazvučni aparat s linearnom sondom, kako bi omogućili pravovremene preventivne preglede svim svojim stanovnicima. Ovaj put naglasak je na Danima otvorenih vrata - prevencija raka dojke kod muškaraca, na kojima će svi muškarci moći besplatno i bez uputnice liječnika obaviti preventivni ultrazvučni pregled dojke.

Ultrazvučne preglede dojke, štitnjače, vrata i abdomena ostali pacijenti mogu obaviti u redovno radno vrijeme RTG kabineta u Ivancu temeljem izdane uputnice liječnika uz prethodno definiran termin pregleda (telefonsko naručivanje).“

Komentari

14.03.2019. 09:03h Zadnja izmjena: 14.03.2019. 09:05