evo što je rečeno

Foto - Na MEV-u održana međunarodna znanstvena konferencija 'Economic and Social Development'

Objavljeno: 04.04.2024. 18:54

Zadnja izmjena: 04.04.2024. 19:15

Na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu u četvrtak je održana međunarodna znanstvena konferencija „Economic and Social Development“ (ESD Conference) na temu „Green Economy & Sustainable Development“.

Riječ je o konferenciji s dugom tradicijom, koja je s organizacijom započela 2013. godine, kada je prvo takvo događanje održano u Frankfurtu u Njemačkoj. Od tada do danas organizirano je 108 konferencija, i to na svim kontinentima, u više od 30 gradova diljem svijeta.

- Dekan Igor Klopotan i Međimursko veleučilište prepoznali su potencijal ovog projekta te su se kao suorganizator i suizdavač brojnih publikacija priključili svim ESD konferencijama tijekom godine, uključujući one koje se održavaju na sveučilištima u drugim gradovima i državama. Današnja konferencija već je peti godišnji skup organiziran na MEV-u - ističu iz MEV-a.

Kako je rekao dekan Klopotan, širok spektar tema ekonomskog i društvenog razvoja često je pokriven i aktualnim podtemama iz područja menadžmenta, korporativnog upravljanja, turizma, održivog razvoja, pravnih izazova i slično.

– Konkretno, današnja konferencija nosi naziv „Green Economy & Sustainable Development“. Očuvanje okoliša danas je zasigurno najvažnija tema jer uza sve društvene probleme kojima smo svjedoci, a koji nažalost sve češće i na sve većem području svijeta prolijevaju i krv, zapravo nam planet ostaje najvažnija problematika ukoliko ga želimo sačuvati i uopće koristiti termin „održivost“ u bilo kojem drugom kontekstu – kazao je Klopotan.

Komentari