sve o studijima

Foto - Na Prvoj gimnaziji Varaždin predstavljeni studijski programi MEV-a

Objavljeno: 13.04.2024. 11:14

Zadnja izmjena: 13.04.2024. 11:18

Učenice i učenici Prve gimnaziji Varaždin u četvrtak su mogli saznati sve o studijima na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu.

Naime, studentice Međimurskog veleučilišta Ivana Okreša i Katarina Pacur u holu varaždinske Gimnazije bile su na raspolaganju maturantima, ali i svim ostalim zainteresiranim učenicima koji su htjeli doznati prednosti upisa jednog od studijskih programa ovog Veleučilišta.

Studenticama su se u predstavljanju MEV-a pridružili i Igor Klopotan, dekan MEV-a, te profesor matematike Tibor Rodiger. Kako su istaknuli, praksa upoznavanja maturanata i budućih studenata s onim što ih očekuje u nastavku njihova školovanja, uobičajena je praksa na MEV-u.

– Naše studentice gimnazijalcima su prezentirale sve studijske programe koje nudimo te su im objasnile kako Veleučilište svojim obrazovnim programima prati potrebe tržišta. Ovo je najbolji način da budući studenti koji upisuju studij kod nas ili bilo gdje drugdje, vide što ih čeka u studentskim danima. U svakom slučaju, čeka ih vrlo ozbiljan posao, odnosno odabir karijere koja će im odrediti cijeli život - istaknuo je dekan Klopotan i dodao da se prenošenjem vlastitog iskustva budućim studentima ujedno nastoji olakšali taj velik korak koji je pred njima.

'Jedan od najboljih studijskih odabira'

Zanimanje gimnazijalaca bilo je veliko, što i ne čudi s obzirom na to da većina studenata na MEV-u dolazi upravo iz Varaždinske i okolnih županija, a manje iz Međimurske. Razlog za dobar interes zasigurno je i činjenica da MEV kotira vrlo visoko u akademskoj zajednici zajednici zahvaljujući dobrim ocjenama na akreditacijama, odnosno zahvaljujući profesorima koji se bave istraživanjima, objavljuju radove i konstantno sudjeluju na znanstvenim konferencijama.

- Podaci pokazuju da je MEV zaista jedan od najboljih studijskih odabira - kazao je Klopotan, dodavši da se na Veleučilištu jako puno ulaže u znanost i tehnologiju.

Kako je naveo, budući studenti mogu birati jedan od četiri studijska programa: Računarstvo, Održivi razvoj te prijediplomski i diplomski studij Menadžmenta turizma i sporta, a pojedinosti o svakom učenici su mogli doznati od studentica Ivane i Katarine, dvije od gotovo 500 studenata koliko ih studira na Međimurskom veleučilištu. Nakon što se u nastavu uvedu dva dodatna studijska programa, očekuje se da će broj studenata narasti za stotinjak.

Komentari