ulica augusta šenoe

Foto - Ne propustite: Sajam antikviteta 8. travnja u Varaždinu

Objavljeno: 01.04.2023. 09:56

Zadnja izmjena: 01.04.2023. 09:56

Gradska tržnica u suradnji sa članovima Hrvatske udruge kolekcionara predmeta kulturne baštine organizira prodajni Sajam antikviteta koji će se održati u subotu, 8. travnja od 8 do 14 sati u Ulici Augusta Šenoe u Varaždinu.

Na Sajmu će se predstaviti dvadeset izlagača iz Varaždina, Osijeka, Rijeke, Zagreba te susjedne Slovenije. Sajam ovog tipa u Varaždinu nije održan već nekoliko godina pa se pozivaju svi ljubitelji starina da iskoriste prigodu i obavezno posjete ovaj događaj. Osim vrijednih starih i antiknih predmeta poput namještaja, satova, skulptura, slika, ogledala, nakita, moći će se vidjeti zbirke starog i suvremenog kovanog novca, te vojnih odlikovanja i medalja od povijesnog, kulturnog i umjetničkog značaja. Nadalje, očekuje se i bogat izbor poštanskih marki, omotnica i žigova.

Djelatnici Gradskog muzeja Varaždin će na događaju obavljati i procjene starina pa se posjetitelji pozivaju da na Sajam ponesu vlastite predmete za koje sumnjaju da možda posjeduju povijesni, kulturni ili umjetnički značaj.

Komentari