zanimljivo predavanje

Foto - Početak suradnje Infobipa i Međimurskog veleučilišta u Čakovcu

Objavljeno: 21.03.2024. 09:05

Zadnja izmjena: 21.03.2024. 09:07

U Centru održivog razvoja Međimurskog veleučilišta u Čakovcu u srijedu je gostovao potpredsjednik za poslovni razvoj Infobipa Boris Pogačnik, održavši predavanje na temu „Izlazak na strana tržišta u IT sektoru”.

Naime, Infobip je prvi hrvatski startup čija je vrijednost premašila milijardu dolara. Riječ je o globalnoj platformi za komunikaciju u oblaku koja omogućuje tvrtkama da izgrade povezana iskustva tijekom svih faza putovanja korisnika. Tibor Rodiger, pročelnik Odjela za društvene studije Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, na početku predavanja je napomenuo kako je ovo početak suradnje Infobipa i MEV-a. Boris Pogačnik Infobipu se pridružio u proljeće 2010. na poziciji VP Americas.

– Htio sam studentima pokazati kako nisu potrebni veliki novci da bi se razvio i širio posao. Važno je definirati koja su vam ciljana tržišta jer imate nešto za ponuditi, imate inovaciju, no kao mala tvrtka, početnik, ne treba ciljati na jaka, etablirana tržišta kao što su Sjedinjene Američke Države, već smo se mi odlučili na tržišta u razvoju kao što su Južna Amerika, Afrika i Azija – kazao je Pogačnik koji se prije dvije godine fokusirao na otvaranje tržišta Latinske Amerike, gdje je prepoznat potencijal i fokus tržišta na inovativnim proizvodima i pristupa klijentima.

Komentari