investicije

Foto - U Domu za starije i nemoćne Varaždin obnovljen namještaj, podovi, kupaonice...

Objavljeno: 05.04.2024. 20:03

Zadnja izmjena: 05.04.2024. 20:03

U protekle dvije godine u Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin provedeno je nekoliko ulaganja u sanaciju unutrašnjosti.

Raodvi su uključili rješavanje procurivanja, zamjenu dotrajalog namještaja, obnovu podova, kupaonica te nabavku modernih strojeva za bolji rad i pripremu hrane, zajedno s opremanjem kuhinje inox namještajem, sanacijom hola.

Paralelno s obnovom infrastrukture, zapošljavano je i kvalificirano medicinsko osoblje, s ciljem proširenja stacionarnog dijela Doma kako bi se udovoljilo rastućoj potražnji za pojačanom njegom. Sobe namijenjene stambenom dijelu prenamijenjene su u stacionarni dio, omogućavajući smještaj za dodatnih 28 korisnika koji zahtijevaju pojačanu njegu.

- Naglasak treba staviti na izdašnu podršku Varaždinske županije, predvođene županom Anđelkom Stričakom, i njenih koalicijskih partnera. Samo u 2023. godini, Varaždinska županija je izdvojila 530.000 eura iz svog proračuna kako bi osigurala što kvalitetniji rad ustanove i ugodniji život korisnika Doma - naveli su pritom iz Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin.

Komentari