akcija čišćenja

Foto - Uspješno provedena Kavica i čista Dravica vol. 4 - očišćeno čak 2,3 tone smeća!

Objavljeno: 08.11.2022. 14:58

Zadnja izmjena: 08.11.2022. 14:58

Prošle subote, 5. studenog, uspješno je provedeno četvrto izdanje akcije Kavica i čista Dravica'. Ovoj se akciji odazvalo čak 35 volontera Čistećih medvjedića iz cijele Hrvatske - među kojima je bilo Zagrepčana, Splićana, čak i Amerikanaca, a brojčano je napokon prednjačio Varaždin!

Rezultiralo je to jednom sjajnom atmosferom i zajedništvom od prve do posljednje minute. Posebno su razveselila nova lica, kao i roditelji koji su sa sobom doveli djecu. Volonteri su čistili područje Varaždincima omiljene Cirkovečke, a vesela je ekipa Čistećih medvjedića prikupila čak 2,3 tone smeća, što znači da je u četiri dosadašnje akcije iz Varaždinske prirode uklonjeno 6,5 tona otpada!

Čistilo se preko tri sata, a prikupljeno smeće bilo je raznoliko - od odjeće i obuće, sanitarija, građevinskog materijala, informatičke opreme do dječjih igračaka u ispravnom stanju! Nakon čišćenja volonteri su se u dobroj i pozitivnoj atmosferi družili uz vatricu i gablec koji su osigurali sponzori, a druženje je skratila tek kiša, koja srećom ovaj put nije pala tijekom čišćenja iako vremenska prognoza nije bila nimalo naklonjena cijeli tjedan.

- Hvala svima koji ste nas podržali, hvala svima koji ste čistili i poziv svima koji ćete ubuduće čistiti - istaknuli su. Nadamo se da će ovo biti poticaj da se slični ČM odredi pokrenu i u drugim mjestima - navode organizatori.

Kavica i čista Dravica vol. 5 već se planira , a kako bi ih idući put bilo još više, iz Čistećih medvjedića pozivaju da akcije pratite u grupi Čisteći medvjedići - Kontinentalna Hrvatska - grupa za dogovore ili ih lajkate i zapratite na Facebooku i Instagramu.

Komentari