14. tjedan smijeha

Foto - Završio najposjećeniji i najveći kazališni festival u RH: Više od 16.600 ljudi pogledalo 60 predstava

Objavljeno: 13.03.2023. 18:10

Zadnja izmjena: 13.03.2023. 18:10

Završio je 14. TJEDAN SMIJEHA Kerekesh Teatra, najveći i najposjećeniji kazališni festival u Hrvatskoj. U deset dana festival je posjetilo više od 16.600 posjetitelja čime je oboren rekord iz 2019. godine.

Najveći i najposjećeniji kazališni festival u Hrvatskoj ove se godine održao od 3. do 12. ožujka, a gostovao je diljem Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-Zagorske županije. Ovogodišnji festival bio je u jubilarnom tonu za Kerekesh Teatar, naime čak dvije predstave svoje su jubilarne izvedbe imale upravo na 14. Tjednu smijeha.

Predstava "Krtice" 250 je puta nasmijala i oduševila publiku, a festival je zatvorila najizvođenija i najdugovječnija hrvatska predstava Kerekesh Teatra „DIMNJAČAR“ sa jubilarnom 1350.-tom izvedbom.

U sklopu 14. TJEDNA SMIJEHA održana je i 7. međunarodna izložba karikaturista pod nazivom „Smijeh bez granica“ te su nagrađene i najbolje karikature po ocjeni publike. Nagradu za najbolju portretnu karikaturu dobio je Damir Novak, dok je nagrada za najbolju ''geg'' karikaturu pripala Dragutinu Dadi Kovačeviću. Nagrada publike ''Najjači smehek'', koja se dodjeljuje četvrtu godinu za redom, pripala je predstavi "Dame biraju" kazališta Alt Teatar iz Sarajeva, koja je uvjerljivo pobijedila sa 137 reakcija punog gledališta.

Veliko hvala svim općinama i gradovima koji su se uključili i pomogli nam u realizaciji najvećeg i najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj.

Posebno hvala najboljoj publici na svijetu!

Veselimo se novim kazališnim druženjima i skupa se smijemo već u lipnju na 9. Varaždinskim kazališnim večerima!

Voli Vas Vaš Kerekesh Teatar

Komentari