Gimnazija Žiger zaključila dvogodišnji europski projekt „We all smile in the same language“

Objavljeno: 16.06.2015. 08:43

Zadnja izmjena: 21.03.2016. 13:23

Foto: Gimnazija Žiger

Gimnazija Žiger je krajem svibnja, odlaskom na razmjenu učenika u Sloveniju, zaključila dvogodišnji europski projekt „We all smile in the same language“ u sklopu kojega su učenici i nastavnici posjetili Cipar, Italiju, Poljsku, Njemačku, Latviju, Tursku i Sloveniju.

Cilj projekta je razvijati učeničku svijest o aktivnom građanstvu te su stoga sve aktivnosti projekta organizirane i provedene s tom namjerom, poput posjeta Hrvatskome saboru te intervjua saborskih zastupnika koji su učenicima govorili o važnosti obrazovanja i uključivanja mladih u rad lokalne zajednice, različitih humanitarnih aktivnosti, sadnje drva u sklopu akcije „One bilion tree“.

Tijekom dvije godine suradnje sa zemljama partnerima projekta, učenici i nastavnici naučili su mnogo o školskom sustavu, obavezama i pravima, načinu života i posebnostima država koje su posjetili.

Učenici i profesori zemalja partnera projekta ove su školske godine posjetili Varaždin i sudjelovali u kreativnim radionicama koje su zajednički pripremili nastavnici i učenici Gimnazije Žiger te još jednom pokazali da su znanje, mudrost, disciplina i kreativnost odlike ove škole.

U ovaj europski projekt uključeno je 9 zemalja i preko 200 sudionika, a on je samo jedna od aktivnosti u Gimnaziji Žiger koja iza sebe ima sedam generacija uspješnih maturanata, a budućih profesora, liječnika, pravnika, inženjera.

Uz pripremu aktivnosti za europski projekt tijekom školske godine učenici i nastavnici organiziraju i mnogobrojne radionice, terenske nastave i stručne ekskurzije te koncerte i dramske predstave na engleskom i hrvatskom jeziku.  

Komentari