odmorite se i opustite

Gradski bazeni Varaždin nude široku paletu wellness usluga, donosimo detalje

Objavljeno: 01.01.2023. 00:00

Zadnja izmjena: 01.09.2023. 17:55

Odmorite se od svakodnevnih aktivnosti i počastite se odmorom za tijelo i lice uz wellness pakete koje nude Gradski bazeni Varaždin.

U sklopu wellness-a, Gradski bazeni svojim posjetiteljima nude odmor u sedam sauna te dva jacuzzija, kao i masaže po povoljnoj cijeni. Terapija masažom je jedna od najstarijih metoda liječenja, za koju se smatra da se koristi već 5.000 godina. Korijeni masaže sežu do istočno Kineske kulture koja je prije 4.700 godina koristila masažu za ublažavanje bolova nastalih od teškog fizičkog rada. 

U zapadnoj medicini najpoznatija je Švedska tehnika masiranja. Prvi put je primijenjena u 19 stoljeću. Švedski terapeuti su preuzeli tehnike tradicionalne Kine, Indije, Egipta, Grčke i Rima te prilagodili je potrebama modernog čovjeka. Masaža ne lijeći bolesti ali sigurno može da popravi opće stanje organizma, ublaži tegobe i ubrza proces oporavka.

Dobrobiti masaže za tijelo:

  1. Opuštanje cijelog tijela
  2. Ublažavanje kroničnih bolova
  3. Poboljšavanje cirkulacije
  4. Eliminacija otrova iz organizma
  5. Poboljšanje sna
  6. Smanjenje krvnog pritiska
  7. Smanjuje stres i živčanu napetost
  8. Poboljšava imunitet
  9. Ubrzava oporavak poslije bolesti
  10. Poboljšava koncentraciju
  11. Zateže kožu

Obavezna predbilježba za wellness pakete i masaže na broj telefona 099 359 8883. Radno vrijeme je od utorka do petka od 7 do 21 sat, zatim u ponedjeljak od 7 do 15 sati te subotom od 8 do 15 sati.

Opuštanje u sauni

Sauna ima najveći učinak u borbi protiv stresa i zato se za sauniranje isplati osigurati malo slobodnog vremena. Naizmjenično, višekratno izlaganje vrućini i hladnoći odličan je trening za krvni sustav. Sauna je preventivno sredstvo za oboljenja dišnih puteva. Takav učinak ima samo kod redovitog korištenja 1-2 puta tjedno. Sauniranje pospješuje znojenje i najbolji je način čišćenja pora, ubrzava obnavljanje kože, pospješuje cirkulaciju limfe i koristi u borbi protiv celulita i reumatskih oboljenja. 

Stoga, u ponudi Gradskih bazena Varaždin su finska sauna, infracrvena sauna, ekstremna finska sauna s ciglama himalajske soli, velika BIO finska sauna s kromaterapijom te finska sauna.

Komentari